detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
22.02.2024 11:54
У Києві відкриють вуличну стендову виставку «Міста-фенікси. Відбудова після воєнних руйнувань»
У Києві відкриють вуличну стендову виставку «Міста-фенікси. Відбудова після воєнних руйнувань»
Організатори виставки — Національний музей історії України у Другій світовій війні та Польський інститут у Києві.

23 лютого о 15:00 у Києві відкриють вуличну стендову виставку «Міста-фенікси. Відбудова після воєнних руйнувань», яка приурочена до других роковин російського широкомасштабного вторгнення в Україну. Організатори виставки — Національний музей історії України у Другій світовій війні та Польський інститут у Києві, повідомило Міністерство культури та інформаційної політики.

Експозиція представить досвід відновлення постраждалих від воєнних руйнацій міст у Польщі (Варшава, Вроцлав) та в інших країнах світу (Роттердам, Токіо, Ковентрі, Дубровник). Творці виставки порівнюють приклади їх відновлення з проєктами реконструкції українських міст (Маріуполь, Ірпінь, Херсон, Харків, Тростянець, Чернігів, Львів).

«Кожна пошкоджена будівля — це драма людей і драма української культури, яка щодня втрачає матеріальну спадщину. Утім, попри постійну загрозу, що зберігається від початку бойових дій, архітектори, урбаністи та реставратори пам’яток уже обговорюють питання відбудови українських міст», — ідеться в повідомленні МКІП.

Читайте також:

Як раніше писав «Детектор медіа», в Україні запустили медіамережу «Вікно відновлення», щоб розповідати про відновлення всіх постраждалих регіонів на єдиній платформі. 

За підрахунками Організації Об’єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО), Україні знадобиться майже 9 млрд доларів, щоби протягом наступного десятиліття відновити свої культурні об’єкти й туристичну індустрію після широкомасштабного вторгнення Росії.

Влітку 2023-го представники ГО «Антикорупційний штаб», Міністерства відновлення, Міністерства цифрової трансформації, Київської школи економіки та Офісу Генпрокурора оголосили про запуск Реєстру зруйнованих об'єктів культурної спадщини України.

Фото: скриншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY