detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
19.02.2024 20:59
У Києві відкрили виставку бельгійського фотографа Джима Сюмкая, який фіксував події Революції гідності
У Києві відкрили виставку бельгійського фотографа Джима Сюмкая, який фіксував події Революції гідності
Серед робіт, представлених в експозиції «Київ 2014. Повернення», — світлини учасників Революції гідності, наметового містечка в центрі столиці та трагічних моментів прощання з героями Небесної сотні.

На Контрактовій площі в Києві презентували виставку бельгійського фотографа Джима Сюмкая, який у 2014 році фіксував події Революції гідності. Про це повідомив кореспондент «Укрінформу».

Серед робіт, представлених в експозиції «Київ 2014. Повернення», — світлини учасників Революції гідності, наметового містечка в центрі столиці та трагічних моментів прощання з героями Небесної сотні.

Як зазначив під час відкриття виставки гендиректор Національного музею Революції гідності Ігор Пошивайло, у лютому 2014 року до Києва приїхало багато іноземних кореспондентів: «Джим Сюмкай прибув сюди і зафіксував дні, сповнені чорно-білих емоцій радості — від перемоги Майдану і смутку від загибелі найкращих його представників — Героїв Небесної сотні».

Розширений варіант виставки експонують у Галереї протестного мистецтва Музею Майдану.

Фото: «Укрінформ»

За словами заступника міністра культури та інформаційної політики з питань європейської інтеграції Тараса Шевченка, згодом експозицію планують представити у Європейському парламенті в Брюсселі. Він висловив переконання, що це дасть змогу закордонним партнерам краще зрозуміти події Революції гідності та разом з українцями вшанувати героїв Небесної сотні.

Виставку «Київ 2014. Повернення» організували мерія міста Льєж (Бельгія), Український інститут національної пам'яті, Національний музей Революції гідності та Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики.

Читайте також:

Як раніше писав «Детектор медіа», Державне бюро розслідувань поінформувало про результати свого розслідування «справ Майдану» станом на зараз: за чотири роки за матеріалами ДБР було повідомлено 239 підозр, до суду направили 117 обвинувальних актів щодо 211 осіб.

Начальник департаменту у справах Майдану Офісу Генпрокурора Олексій Донський повідомив про те, що всі злочини та вбивства учасників Революції гідності в 2013–2014 роках чинили українські правоохоронці за наказом української влади, яка перебувала під значним впливом Росії. Зокрема,  під час Майдану 20 співробітників ФСБ кілька разів приїжджали в Україну для «співпраці» з тодішньою СБУ.

Фото: «Укрінформ»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY