detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
01.02.2024 13:43
Канал, який належить Коломойському, змінив логотип на «1+1 Марафон». А компанії Пахольчука та Міщенко зареєстрували канали з брендами медіагрупи
Канал, який належить Коломойському, змінив логотип на «1+1 Марафон». А компанії Пахольчука та Міщенко зареєстрували канали з брендами медіагрупи
Зареєстровані канали мовитимуть за супутниковою технологією.

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення зареєструвала два лінійні канали, які планують мовити на супутнику з логотипами «1+1 Україна» та «Бігуді». Такі рішення регулятор ухвалив на засіданні 1 лютого.

Юридичними особами цих каналів є компанії ТОВ «Віжн 1+1» і ТОВ «Віжн 4». Вони вже не належать олігарху Ігорю Коломойському, а позиціонуються як приватний бізнес керівника «1+1» Ярослава Пахольчука та очільниці  супутникової платформи Viasat Світлани Міщенко. 

Натомість компанія, яка належить Коломойському, — ТОВ «Студія 1+1» — змінила логотип свого каналу з «1+1 Україна» на «1+1 Марафон». Нагадаємо, на попередньому засіданні Нацрада внесла зміни в реєстр через зміну логотипу ще однієї компанії Ігоря Коломойського  — ТОВ «Рєал Істейт-ТВ» з групи «1+1 медіа». Компанія змінила логотип з «Бігуді» на «2+2 марафон».

Нагадаємо, «Детектор медіа» вже писав про те, як канали групи «1+1» стають приватним бізнесом без Коломойського. Переведення ключових брендів на нові юридичні особи — це частина цього процесу. Канали  «1+1 Україна» та «Бігуді»  на один з останніх конкурсів  подались від нових юридичних осіб. Раніше «1+1 Україна» представляло ТОВ «ТРК “Студія 1+1”», а «Бігуді» — ТОВ «Рєал Істейт-ТВ», які належать Коломойському та соратникам (Суркіс, Кіперман, Міндіч, Марченко, громадяни США). Власниками «Віжн 1+1» та «Віжн 4» є Світлана Міщенко, очільниця супутникової платформи Viasat, та сам Ярослав Пахольчук.

Імовірно, у власності Коломойського можуть залишитися тільки канали, які транслюватимуть телемарафон «Єдині новини».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY