detector.media
Олена Зварич
Роман Мельник
29.01.2024 16:51
«Не було часу щось вигадувати»: Маляр пояснила, чому держава обрала телеграм для комунікації з народом
«Не було часу щось вигадувати»: Маляр пояснила, чому держава обрала телеграм для комунікації з народом
За словами Маляр, у перші місяці війни держава зробила акцент на тому інструменті, який був масовим і з яким можна було швидко та просто працювати.

Колишня заступниця міністра оборони Ганна Маляр пояснила, чому військово-політичне керівництво країни на початку повномасштабної війни обрало для комунікації з суспільством телеграм. Про це Маляр сказала в інтерв’ю «Детектору медіа».

За її словами, в перші місяці війни держава зробила акцент на тому інструменті, який був масовим і з яким можна було швидко та просто працювати. «Так сталося, що наша війна “припала” на пік популярності телеграму. У нас не було часу щось вигадувати. Ми швидко скористалися тим, що є, і насамперед телеграмом», — сказала Маляр.

Вона розповіла, що на той момент її телеграм-канал лежав майже «мертвий», але іноземні журналісти спонукали її його реанімувати. «Вони сказали, що їм зручніше, аби я викладала інформацію в телеграмі. І треба віддати належне: все, що я писала в ті місяці на своєму каналі, наративи нашої війни, — розліталося по західних медіа та широко цитувалося», — розповіла Маляр.

Ганна Маляр додала, що вважає впливовість певної соціальної мережі тимчасовим явищем і як колись були популярними ЖЖ чи фейсбук, зараз — телеграм і тікток, «ця історія теж мине».

«У мене теж є питання: що буде, коли ми переможемо, з усіма телеграм-каналами, які розкручені винятково завдяки фото й відео з окопів? Таких каналів дуже багато, їх ведуть із лінії фронту й вони є анонімними. Будьмо відвертими: це переважно бізнес. Разом із тим є дуже цікаві канали, які ведуть самі бійці», — додала ексзаступниця міністра.

Маляр розповіла також, що всі тексти у своїх соцмережах пише сама і робила так, навіть коли була на посаді заступниці міністра, попри критичний брак часу. «Ніхто ніколи не вів мої соціальні мережі», — сказала Маляр.

Читайте також:

Фото: фейсбук Ганни Маляр

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY