detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
26.01.2024 11:05
Благодійний фонд The Rory Peck Trust пропонує журналістам-фрилансерам персоналізовану підтримку щодо безпеки під час роботи
Благодійний фонд The Rory Peck Trust пропонує журналістам-фрилансерам персоналізовану підтримку щодо безпеки під час роботи
Фонд, заснований в 1995 році, надає практичну та фінансову допомогу журналістам-фрилансерам та їхнім родинам в усьому світі.

Благодійний фонд The Rory Peck Trust повідомив «Детектор медіа» листом про те, що відкрив реєстрацію для журналістів-фрилансерів, які потребують фахових порад у питаннях безпеки під час роботи.

«Журналісти мають підтвердити свою зацікавленість та надати основні дані про своє майбутнє робоче завдання і ймовірні проблеми з безпекою. Ми підберемо для кожного фахового експерта, який в режимі онлайн-консультації дасть індивідуальні поради щодо безпеки», — йдеться у повідомленні фонду.

Охочих скористатися цією можливістю та пройти реєстрацію запрошують на сайт The Rory Peck Trust.

Благодійний фонд The Rory Peck Trust заснували у 1995 році на честь оператора-фрилансера Рорі Пека, якого було вбито у Москві в 1993 році під час виконання журналістської роботи. Фонд надає практичну та фінансову допомогу журналістам-фрилансерам та їхнім родинам в усьому світі, а також має власну премію, якою щорічно відзначає найкращих незалежних медійників.

The Rory Peck Trust з офісом у Лондоні працює з мережею міжнародних партнерів і є співзасновником об’єднання Journalists in Distress, куди ввійшли 22 організації, які підтримують журналістів, чиї життя чи кар’єра опинились під загрозою через їхню роботу.

Читайте також:

Як раніше писав «Детектор медіа», 30 січня «Вокс Україна» запрошує на онлайн-зустріч Клубу редакторів «Безпека робочих пристроїв для медійників».

У 2023 році під час виконання професійних обов’язків у світі загинули 140 журналістів. Такі дані оприлюднила правозахисна організація Press Emblem Campaign, яка відстоює права журналістів. Минулий рік став найбільш смертоносним для медійників за останнє десятиріччя.

Джерело фото: фейсбук-сторінка The Rory Peck Trust

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY