detector.media
Олена Ярема
«Детектор медіа»
25.01.2024 22:57
Для регулювання телеграму в Україні потрібен закон про дезінформацію, — Ярослав Юрчишин
Для регулювання телеграму в Україні потрібен закон про дезінформацію, — Ярослав Юрчишин
На думку голови Комітету з питань свободи слова, ключовим є не те, щоб телеграм-каналів не було, а те, щоби було відомо, «хто за ними стоїть, щоб ми могли висувати чіткі претензії і закривати через співпрацю з адміністраторами канали, які конкретно працюють на країну-агресора».

Щоби регулювати діяльність анонімних телеграм-каналів в Україні, Верховна Рада має ухвалити профільний закон про дезінформацію.

Про це заявив голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова Ярослав Юрчишин в ефірі програми Укрінформу «Самохвалов запитує».

«Щоб регулювати телеграм, маємо ухвалити профільний закон про дезінформацію, завдяки якому ми зможемо, в принципі, офіційно з української сторони представити претензії до власників мереж з вимогами, “або ви нам даєте отакі-то параметри, інформацію, зменшуєте рівень анонімності у соцмережі”», — сказав Юрчишин.

За його словами, наразі ані українське нормативно-правове регулювання, ані європейське не в змозі примусити власників соцмережі до такої співпраці, саме тому потрібен новий закон.

«Далі маємо почати комунікацію над тим, щоб правила соцмережі були приведені до наших стандартів деанонімізації», — зазначив народний депутат. Голова парламентського комітету наголосив, що ключовим для України є не те, щоб телеграм-каналів не було, а те, що «важливо знати, хто за ними стоїть, щоб ми могли висувати чіткі претензії і закривати через співпрацю з адміністраторами канали, які конкретно працюють на країну-агресора».

Як відомо, Ярослав Юрчишин не вважає, що в Україні потрібно заборонити телеграм. На його думку, в телеграмі публікується багато потрібної інформації для суспільства, просто українці мають розвивати критичне мислення та навички медіаграмотності.

 

Фото: Ярослав Юрчишин / пресслужба Верховної Ради.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY