detector.media
Валерія Буняк
16.01.2024 19:35
Художня стрічка «Ля Палісіада» Філіпа Сотниченка зібрала понад 600 тисяч гривень за тиждень прокату
Художня стрічка «Ля Палісіада» Філіпа Сотниченка зібрала понад 600 тисяч гривень за тиждень прокату
Згідно з даними Держкіно, після першого прокатного вікенду кількість проданих квитків сягнула 3883.

Касові збори стрічки «Ля Палісіада» після першого прокатного вікенду сягнули 617 512 гривень. Про це повідомило Держкіно.

Згідно з даними агентства, за тиждень прокату загалом продали 3883 квитків.

Історія стрічки розгортається в Україні в 1996 році, за кілька місяців до підписання протоколу №6 Європейської конвенції з прав людини, що передбачав відмову від смертної кари, яка дісталася Україні у спадок від СРСР.

Сюжет розповідає про судового психіатра Олександра і його друга, слідчого Ільгара Сабітова, які беруть участь у розслідуванні заплутаної історії вбивства міліціонера. Справу поспішають закрити до скасування смертної кари, однак лікар сумнівається у підсудності обвинуваченого та прозорості системи правоохоронних органів.

Стрічку знімали впродовж 2021 року на Закарпатті й у Києві. Її створили кінокомпанії «Віател» та «Сучасне Українське Кіно» за підтримки УКФ та Держкіно. Постпродакшн профінансував Гетеборзький кінофонд зі Швеції. 

Головні ролі у фільмі зіграли Андрій Журба, Новруз Хікмет, Олександр Пархоменко, Валерія Олейникова, Олена Мамчур та Олександр Марлєєв. 

У лютому 2023-го «Ля Палісіада» отримала приз Міжнародної федерації кінокритиків (FIPRESCI) на Роттердамському міжнародному кінофестивалі, а в березні здобула приз як найкраща картина Вільнюського міжнародного кінофестивалю Kino Pavasaris. Крім цього, у вересні стрічка взяла участь в одній із конкурсних програм міжнародного кінофестивалю в Сан-Себастьяні в Іспанії.

У грудні фільм став переможцем повнометражного конкурсу 41-го Туринського міжнародного кінофестивалю.

Фото: кадр із фільму «Ля Палісіада»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY