detector.media
Олена Ярема
«Детектор медіа»
04.01.2024 22:59
Росіяни змінюють у т. о. Мелітополі етнічний склад населення, — Іван Федоров
Росіяни змінюють у т. о. Мелітополі етнічний склад населення, — Іван Федоров
До повномасштабного вторгнення у Мелітополі проживало 150 тисяч людей. За два роки окупації близько 90 тисяч виїхали до інших населених пунктів України та за кордон. Нині в місті залишилося 60 тисяч корінних мешканців, проте приблизно стільки ж приїхало з РФ.

Російські загарбники посилено змінюють етнічний склад населення на тимчасово окупованій частині Запорізької області, повідомив офіційний мер Мелітополя Іван Федоров у телеграмі.

«Спочатку довели місцевих мешканців до зубожіння. Тепер через окупаційний центр зайнятості пропонують безробітним їхати на заробітки на Росію. Натомість завозять на ТОТ гастролерів з РФ», — написав Іван Федоров.

За його словами, наразі 50% населення Мелітополя — немісцеві. 

«До повномасштабного вторгнення у місті проживало 150 тисяч людей. За два роки окупації близько 90 тисяч виїхали до інших міст України та світу. У Мелітополі залишилось 60 тисяч корінних мешканців, проте приблизно стільки ж понаїхало з ворожої країни», — констатував мер міста.

Він додав, що нині мелітопольці, виходячи на вулицю, не зустрічають знайомих облич, бо «навколо недолюди з Росії».

Раніше ми повідомляли, що учнів загальноосвітніх шкіл тимчасово окупованого Мелітополя загарбники примусово зганяють на уроки «російської ідентичності». За інформацією Центру національного спротиву, пропагандистський захід, який окупаційна адміністрація нав`язує українським дітям, називається «Сто дат російської ідентичності», а відповідальним за промивання дитячих мізків є Федеральне агентство у справах національностей, «спеціальний кремлівський орган для виховання манкуртів». 

У вересні 2023 року в тимчасово окупованому українському місті Мелітополь росіяни та їхні поплічники відкрили пропагандистський музейний комплекс «Росія — моя історія».

У жовтні 2023 року стало відомо, що російські окупанти взяли в полон представників ворожих для загарбників медіа, зокрема, адміністратора телеграм-каналів «РІА-Мелітополь» і «Мелітополь  це Україна» Георгія Левченка

Фото: РІА Мелітополь

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY