detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
27.12.2023 13:09
ЗМІ знайшли у російських снайперів на війні приціли західного виробництва: імпортують нібито для полювання
ЗМІ знайшли у російських снайперів на війні приціли західного виробництва: імпортують нібито для полювання
Всього за час великої війни до Росії ввезли прицілів на 16 мільярдів рублів «для встановлення на мисливській зброї» та «не для військового застосування». Однак принаймні частина з них потрапила до російських снайперів на фронті.

Російські військові використовують у війні проти України приціли для снайперських гвинтівок американського та європейського виробництва, які завозять до Росії паралельним імпортом «не для військового застосування». Про це йдеться в матеріалі російського видання «Важные истории».

Як пише видання, російські військові активно демонструють на відео, які публікують на ютубі, приціли західного виробництва.

Так, на одному з відео снайпер добровольчого підрозділу футбольних фанатів «Еспаньйола» позує з гвинтівкою, на якій встановлено оптичний приціл австрійської компанії Kahles. На інших відео можна помітити приціли від Leupold (США), Nightforce (США — Японія), Holosun (США — Китай) та Swarovski Optik (Австрія).

Згідно з митними даними, всього у 2022–2023 роках до Росії ввезли прицілів на 16 млрд рублів (173,7 млн доларів).

Приціли завозять «для встановлення на мисливській зброї» та «не для військового застосування». Однак принаймні частина з них, як свідчать опубліковані відео, потрапляють на фронт у війні проти України, пише видання.

Більшу частину ввезли інтернет-магазини «Поінтер» та «Навігатор». «Поінтер» з початку повномасштабного вторгнення ввіз майже 50 тисяч прицілів від Holosun на понад 3 млрд рублів (32,5 млн доларів). А всього товарів для полювання та спорту, багато з яких, як пишуть «Важные истории», також використовуються на війні, — на 17 млрд рублів (184,5 млн доларів). «Навігатор» ввіз прицілів приблизно на 400 млн рублів (4,3 млн доларів), у тому числі понад дві тисячі Holosun. Усього товарів — на 4,5 млрд рублів (48,8 млн доларів).

Як наголошують «Важные истории», ввезення, найімовірніше, відбувається методом паралельного імпорту, і виробники прицілів не підозрюють, хто буде кінцевим одержувачем їхнього товару. При цього магазини використовують для закупівлі прицілів посередників у Китаї, Туреччині та Казахстані.

Читайте також:

Фото: російський військовий на війні проти України з австрійським прицілом на гвинтівці / скриншот з ютубу, «Важные истории»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY