detector.media
Валерія Буняк
22.12.2023 19:25
Документальна фотографка Влада Ліберова зазнала осколкового поранення на фронті
Документальна фотографка Влада Ліберова зазнала осколкового поранення на фронті
Згідно з відео, яке опублікував її чоловік, фотограф Костянтин Ліберов, жінку поранили в стегно.

Українська документальна фотографка Влада Ліберова зазнала поранення на фронті. Про це стало відомо з інстаграм-сторіс, яке 22 грудня оприлюднив її чоловік, український документальний фотограф Костянтин Ліберов.

На відео помітно, що Ліберова поранена в стегно. Сам Костянтин написав у сторіс, що «сьогодні у нас у всіх другий день народження». Він поки що не розповів подробиці. 

Фото: скриншот сторіс Костянтина Ліберова/інстаграм

За даними Донецької обласної прокуратури, 22 грудня ворожі війська обстріляли ділянку автошляху в Покровському районі. Під вогонь окупантів потрапила автівка, у якій перебували волонтери однієї з благодійних організацій. Двоє чоловіків зазнали контузії.

Осколкового поранення стегна також зазнала фотографка, яка у рамках робочого візиту на Донеччину перебувала поблизу с. Новоселівки Першої Очеретинської селищної громади. Жінка документувала наслідки російської агресії.

Наразі розпочато досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

«Детектор медіа» звернувся по коментар до Костянтина Ліберова, але  поки що не отримав відповіді. 

Нагадаємо, Костянтин та Влада Ліберови — документальні фотографи, відомі як Libkos. Вони фіксують події в Україні з перших днів повномасштабного вторгнення. Працювали на Київщині, в Харківській, Херсонській, Донецькій, Луганській та Запорізькій областях. Їхні фото публікували BBC, Welt, Vogue, Forbes тощо, а також використовував у соцмережах президент України Володимир Зеленський та інші посадовці.

З 12 грудня фотографи Ліберови стали ведучими проєкту «Станція Краматорськ» на «Укрінформ ТБ», яке інформаційне агентство запустило у співпраці з Центром протидії дезінформації.

На світлині — фотографка Влада Ліберова 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY