detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
13.12.2023 14:43
Нардеп Герега відповів «Схемам», коли отримав посвідку на довгострокове проживання в Іспанії та з якою метою
Нардеп Герега відповів «Схемам», коли отримав посвідку на довгострокове проживання в Іспанії та з якою метою
Сьогодні журналісти «Схем» повідомили, що Олександр Герега та його дружина Галина мають нерухомість в Іспанії та посвідки на довгострокове проживання в цій країні.

Народний депутат-мільйонер, співвласник мережі гіпермаркетів «Епіцентр» Олександр Герега у відповіді на інформаційний запит журналістів проєкту «Схеми» («Радіо Свобода») повідомив, коли отримав посвідку на довгострокове проживання в Іспанії та з якою метою. За його словами, цей документ він оформив ще у 2007-му, але задекларував його лише в 2021 році, оскільки раніше це не було обов’язковим.

«Посвідка була отримана Олександром Герегою ще у 2007 році, в період придбання нерухомого майна в Іспанії та коли існували тісні ділові стосунки з іспанськими постачальниками товарів та виробниками керамічної плитки.

Зазначений документ не є постійним місцем проживання та не передбачає подвійного громадянства, а його набуття не суперечить законодавству України. Посвідка вказується в деклараціях за 2021 та 2022 роки у звʼязку зі змінами вимог до декларування, які передбачають зазначення подібних даних в щорічній декларації», — йдеться у відповіді пресслужби Гереги журналістам «Схем».

Нагадаємо, сьогодні «Схеми» повідомили, що Олександр і Галина Гереги є власниками кількох об’єктів нерухомості та земельних ділянок в Іспанії, а також мають посвідки на довгострокове проживання в цій країні. Про це журналісти дізналися з Державного реєстру декларацій, публічний доступ до якого НАЗК відновило 10 грудня. «Схеми» звернулися до пресслужби народного депутата з проханням роз’яснити, на яких підставах він отримав таку посвідку та з якою метою.

Фото: фейсбук-сторінка Олександра Гереги

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY