detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
07.12.2023 12:56
У Римі 15–17 грудня відбудуться Дні українського кіно. Вхід вільний
У Римі 15–17 грудня відбудуться Дні українського кіно. Вхід вільний
Ідею провести покази українських фільмів для італійської аудиторії, серед якої чимало українців, висунуло Держкіно.

Державне агентство України з питань кіно повідомило, що в Римі з 15-го по 17 грудня відбудуться Дні українського кіно. Захід ініціювало Держкіно і підтримало Посольство України в Італії. Вхід на покази буде вільним.

Організатори показів у Будинку кіно в Римі ставлять собі за мету познайомити італійську аудиторію, серед якої чимало українців, із фільмами, які створили в Україні після початку повномасштабного вторгнення.

Протягом трьох днів глядачі матимуть змогу побачити такі художні фільми та документалістику:

Дні українського кіно в Римі відкриє історична драма «БожеВільні», яка отримала спеціальну відзнаку в конкурсній програмі на Варшавському міжнародному кінофестивалі. Режисер фільму Денис Тарасов особисто представить картину глядачам.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що міжнародна асоціація документального кіно оголосила список номінантів на свою щорічну премію IDA Documentary Awards. Серед стрічок, які отримали номінації, — повнометражний фільм «Звідки куди» («In the Rearview») польського режисера Мачека Хамели та короткометражна картина Дмитра Сухолиткого-Собчука «Літургія протитанкових перешкод».

Гран-прі 5-го франко-українського фестивалю молодого кіно «Міст» здобула короткометражка Євгенія Слупчука «День неостанній».

З 13-го по 19 грудня 2023 року в Україні відбудеться онлайн-фестиваль європейського кіно European Film Festival 2023. 

Фото: фейсбук-сторінка Держкіно

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY