detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
04.12.2023 12:29
У Києво-Печерській лаврі започаткували традицію нагадування про полонених та зниклих безвісти
У Києво-Печерській лаврі започаткували традицію нагадування про полонених та зниклих безвісти
Щодня на Великій лаврській дзвіниці після загальнонаціональної хвилини мовчання дзвонар битиме 9 разів у найбільший дзвін Лаври.

Національний заповідник «Києво-Печерська лавра» повідомив «Детектор медіа» пресрелізом про те, що з 5 грудня цього року започатковує всеукраїнську традицію «Дзвін Пам’яті та Надії». Щодня на Великій лаврській дзвіниці, після загальнонаціональної хвилини мовчання, дзвонар битиме в найбільший дзвін Лаври.

«Битиме 9 разів, символізуючи 9 років війни, і нагадуватиме українцям та людям усього світу про військових, які перебувають в полоні, цивільних громадян, яких незаконно утримують у московських катівнях, зниклих безвісти, депортованих до РФ дітей і дорослих», — ідеться у пресрелізі.

У Лаврі додали, що «Дзвін Пам’яті та Надії» започаткували на підтримку українців, які протистоять російській воєнній агресії, та акція «нашої спільної національної присяги, що ми пам’ятаємо і боремося за повернення кожного українця».

«Удари дзвону мають лунати, допоки останній військовополонений не повернеться додому. Кожен, хто повертається з російського полону або депортації, матиме змогу долучитися до щоденної акції особисто», — повідомили у Лаврі.

Нагадаємо, раніше «Детектор медіа» писав про те, що Києво-Печерська лавра з 15 листопада перейшла на новоюліанський календар, що є основним для Православної церкви України. 

Києво-Печерську лавру, собор Святої Софії у Києві та історичний центр Львова внесли до Списку об'єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, яким загрожує знищення.

У липні цього року настоятелю Києво-Печерського монастиря, митрополиту УПЦ МП Павлу (Петру Лебедю) суд змінив запобіжний захід з цілодобового домашнього арешту на тримання під вартою до 14 серпня або заставу в розмірі понад 33 мільйони гривень.

Фото: скриншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY