detector.media
16.11.2023 17:45
Ростислав Карандєєв: До кінця року телевізійний цифровий сигнал покриє 96% підконтрольних Україні територій
Ростислав Карандєєв: До кінця року телевізійний цифровий сигнал покриє 96% підконтрольних Україні територій
Наразі рівень покриття телевізійним цифровим сигналом становить 92%.

Загальнонаціональна цифрова багатоканальна телемережа MX-7 до кінця 2023 року покриє підконтрольні Україні території на 96%. Наразі рівень покриття телевізійним цифровим сигналом становить 92%.

Про це в інтерв'ю Укрінформу повідомив в. о. міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв.

«Ми переходимо на запропонований у пакеті цифрового мовлення формат MX-7 у метровому діапазоні. Тобто мова про телевізійний ефір. Ми сьогодні вже маємо результат покриття території України на 92%. До кінця року Україна буде покрита телевізійним цифровим сигналом на 96%», — сказав Карандєєв.

Він уточнив, що йдеться про території, які перебувають під контролем України. Що ж стосується окупованих частин, посадовець звертає увагу на високі ризики встановлення телевеж у зонах поблизу бойових дій.

«І так телевежі у наближеній до бойових дій зоні або неподалік російського кордону зазнають постійних артилерійських уражень, і ми маємо їх відновлювати. Або ж знаходити інші варіанти донесення інформації. Ця робота ведеться, тому що громадяни України мають право на отримання інформації незалежно від місця проживання», — сказав в. о. міністра культури та інформаційної політики.

Зокрема, сьогодні працює супутникове поширення сигналу й інтернет.

«Звісно, супутникові антени — це дорого і складно. Окупанти контролюють, сигнал з яких супутників приймають ці антени. Але через інтернет можна дивитися все, тому люди використовують цей інструмент», — додав Карандєєв.

Нагадаємо, 15 вересня Кабінет Міністрів України переніс терміни виконання Програми підвищення обороноздатності та безпеки держави щодо матеріально-технічного забезпечення побудови загальнонаціональної цифрової багатоканальної телемережі МХ-7.  Новий термін виконання програми — вересень 2024 року. 

У липні Національна рада з питань телебачення та радіомовлення оголосила  конкурс на отримання ліцензії на мовлення з використанням радіочастотного спектра ефірної багатоканальної електронної комунікаційної мережі із загальнонаціональною категорією покриття (МХ-7). 

Вільних місць у мультиплексі 12. Однак на перемогу в конкурсі претендувало дев’ять каналів: «Сонце», «Ісландія», «Рада», «Тюсо», «Ми — Україна», «Світло» та нові канали з логотипами «УНІАН 2», «Віжн 2» та «Віжн 3». Сім із них зрештою отримали ліцензії: ТОВ «Солар медіа» (логотип «Сонце»), ТОВ «Ми — Україна» (логотип «Ми — Україна»), ДП «Парламентський телеканал «Рада» (логотип «Рада»), ТОВ «Дідживан» (логотип «УНІАН 2»), ТОВ «Віжн 2+2» (логотип «Віжн 2»), ТОВ «Віжн 3» (логотип «Віжн 3») і ТОВ «Телерадіокомпанія «Корисне ТБ» (логотип «Світло»). 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY