detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
11.11.2023 10:06
Документальна стрічка Сергія Буковського «Іван і Марта» повертається до кінотеатрів
Документальна стрічка Сергія Буковського «Іван і Марта» повертається до кінотеатрів
Фільм вийде у прокат з 16 листопада.

Прокат документальної стрічки Сергія Буковського «Іван і Марта» відновлюється з 16 листопада. Про це анонсувала пресслужба компанії-дистриб’ютора KyivMusicFilm.

«Приходьте побачити цю неймовірно зворушливу історію кохання та боротьби покоління шістдесятників на великих екранах», — йдеться у дописі. 

Розклад та продаж квитків невдовзі опублікують на сайті KyivMusicFilm за посиланням

Як раніше зауважував засновник компанії-дистриб’ютора Кирило Марікуца, після поновлення фільму в національному прокаті його зможуть показати у значно меншій кількості кінотеатрів, ніж планувалось раніше: «Розклад релізів формується завчасно, і у кінотеатрах вже фізично може не бути сеансів для фільму».

Нагадаємо, документальний фільм Сергія Буковського «Іван і Марта», який розповідає про літературознавця і дисидента Івана Дзюбу та його дружину Марту, вийшов у прокат 2 листопада, а вже наступного дня компанія-дистриб’ютор KyivMusicFilm повідомила, що показ стрічки в кінотеатрах доведеться відкласти на деякий час. За словами продюсерки стрічки Оксани Іванюк у коментарі «Детектору медіа», прокат призупинили через «стандартні процедури оформлення документів з Держкіно». 

Згідно з інформацією Держкіно у відповіді на запит «Детектора медіа», раніше стрічку не змогли внести до Державного реєстру фільму, оскільки продюсери не надали Акт про завершення виробництва картини.

7 листопада, продюсери зрештою вирішили з Держкіно всі юридичні питання, тому, як зауважили в агентстві, «для виходу фільму "Іван і Марта" у широкий прокат перешкод немає».

Фото: кадр з фільму/ KyivMusicFilm

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY