detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
09.11.2023 17:20
Журналістка Яніна Соколова: «Мені сумно за те, що в нашій країні такі, як Мосейчук, називаються журналістами»
Журналістка Яніна Соколова: «Мені сумно за те, що в нашій країні такі, як Мосейчук, називаються журналістами»
Яніна Соколова, програма якої виходить на 5 каналі, що належить Порошенку, запевняє, що «не пішла би захищати до суду жодного бізнесмена чи олігарха, на якому б каналі не працювала».

Журналістка, блогерка, засновниця фонду «Варто жити» Яніна Соколова в інтерв’ю «Українській правді» висловила своє ставлення до ініціативи групи журналістів «1+1» взяти бізнесмена, власника «1+1 медіа» Ігоря Коломойського на поруки, а також зізналася, через що ще має відчуття сорому.

«Мені сумно за те, що в нашій країні такі, як Мосейчук, називаються журналістами. І мені соромно за президента, який приходить у гості до журналістки, котра захищає олігарха, якого звинувачують у великих злочинах проти українського народу.

Я б ніколи у житті не пішла захищати до суду жодного бізнесмена чи олігарха, на якому б каналі я не працювала. Я не ганяю чаї і не маю дружби з олігархами чи бізнесменами, які мають дотичність до політики», — сказала в інтерв’ю Яніна Соколова.

Журналістка стверджує, що в тому, що вона робить, «немає жодного підігравання Петру Порошенку та його політичній силі».

«Те ж саме ви побачите, якщо подивитеся ще й проєкт "Соромно", який ми робили і в якому стільки часу та зусиль ми присвятили ідентифікації брехні з боку його політичної сили, його депутатів у стінах Верховної Ради», — сказала Соколова.

Нагадаємо, 25 вересня Київський апеляційний суд розглядав скаргу на обрання бізнесмену Ігорю Коломойському запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 3 мільярди 891 мільйон гривень. 

На засідання Київського апеляційного суду прийшли працівники телеканалу «1+1»: телеведучі Алла Мазур і Наталія Мосейчук, телеведучий та актор Юрій Горбунов, СЕО медіагрупи Ярослав Пахольчук, директор інформаційного департаменту Сергій Попов, кореспондент ТСН Олександр Загородний, спортивний коментатор Ігор Циганик. Також у залі суду був ексміністр культури Олександр Ткаченко. Вони заявили про свою готовність взяти Коломойського на поруки. Попри це, суд залишив Коломойського під вартою.

Ведуча «1+1» Наталія Мосейчук

Компанія «1+1 media» відмовилась надати відповідь на запитання нашої редакції щодо того, як треба розцінювати підтримку заарештованого власника медіагрупи Ігоря Коломойського з боку низки журналістів «1+1» — як їхню приватну думку чи як офіційну позицію холдингу.

Читайте також:

На телеканалі «1+1 Україна» у червні стартував новий проєкт ведучої «1+1» Наталії Мосейчук під назвою «Мосейчук+». За анонсом це «відверті розмови з українцями — людьми, які впливають на долю нашої країни, які своїми вчинками рухають країну вперед і визначають її майбутнє».

Фото: скриншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY