detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
01.11.2023 18:21
Росіяни виклали пропагандистське відео за участі адміністраторів мелітопольських телеграм-каналів
Росіяни виклали пропагандистське відео за участі адміністраторів мелітопольських телеграм-каналів
У відеоматеріалі, який оприлюднили росіяни, українці зізнаються в тому, що нібито працювали на розвідку, і висловлюють жаль з приводу цього.

Російські пропагандисти опублікували відео, в якому є «зізнання» адміністраторів мелітопольських телеграм-каналів у тому, що вони нібито співпрацювали з українськими спецслужбами, зокрема передавали дані про пересування російської техніки. Олександр Малишев, Георгій Левченко, Максим Рупчев та інші адміністратори телеграм-каналів, перебуваючи під вартою, висловлюють жаль щодо цієї співпраці. Про це написали журналісти «Слідства.Інфо» із посиланням на повідомлення телеграм-каналу «Ріа-Мелітополь»

«Російські пропагандисти звинувачують адміністраторів телеграм-каналів "РІА-Мелітополь" і "Мелітополь — це Україна" у тероризмі, — йдеться у повідомленні. — Їх, нагадаємо, заарештували 20 серпня. Того ж дня російські терористи вкрали старий український ТГ-канал "РІА-Мелітополь" і чати. Понад два місяці жодної інформації не було про їхнє місце перебування. Сьогодні полоненим присвятили цілий блокбастер в дусі роспропаганди: ФСБшники в балаклавах з автоматами стрибають через паркани, вибивають двері, хапають людей і виводять у кайданках з дому. Далі пропаганда знімає каяття і зізнання, які добуті відомим всім способом. Серед полонених навіть 19-річна дівчина і хлопець, хворий на шизофренію».

За даними мера Мелітополя Івана Федорова, з початку повномасштабного вторгнення Росії в Мелітополі незаконно захопили понад тисячу осіб. Утім, це лише офіційно підтверджені цифри, а реальна кількість полонених наразі невідома.

Читайте також:

Нагадаємо, у травні 2022-го депутата Запорізької обласної ради від «Опозиційного блоку» Євгена Балицького російські окупанти проголосили «начальником військово-цивільної адміністрації Запорізької області».

Раніше, у березні 2022-го, представниця російських силовиків у Мелітополі Галина Данильченко повідомила про початок цифрового мовлення російських телеканалів.

У серпні минулого року стало відомо, що російські окупанти створили у Мелітополі новий пропагандистський канал «За ТВ».

У травні цього року російські загарбники відкрили в тимчасово захопленому Мелітополі в Запорізькій області представництво Спілки журналістів РФ. Того ж місяця росіяни викрали місцеву журналістку Ірину Левченко разом з її чоловіком Олександром.

Фото: скриншот

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY