detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
26.10.2023 12:13
Нацрада призначила перевірку каналу «Ісландія» через нецензурну лексику
Нацрада призначила перевірку каналу «Ісландія» через нецензурну лексику
Перевірка призначена за зверненням громадянина, який скаржився на нецензурну лексику в ефірі.

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення призначила позапланову перевірку  каналу «Ісландія». Таке рішення регулятор ухвалив на засіданні 26 жовтня.

Нацрада отримала скаргу від громадянина Гордона на ефір каналу «Ісландія». Регулятор провів моніторинг і зафіксував наявність нецензурної лексики у програмах «Розрив», «Антиподи» та «Супер live». За словами члена Нацради Максима Онопрієнка,  згідно із законом «Про медіа» поширення нецензурних слів може завдати шкоди психічному та моральному  розвитку дітей. При цьому у згаданих програмах каналу «Ісландія» не було позначок або попереджень про це.

Тому Нацрада вирішила провести перевірку каналу в період з 16 по 24 листопада. І зобов’язала компанію надати всі потрібні документи.

Нагадаємо, канал політтехнолога Володимира Петрова «Ісландія» раніше мав супутникову ліцензію, однак після набуття чинності закону «Про медіа» змінив технологію на інтернет-мовлення (ОТТ).

23 жовтня  політтехнолог Володимир Петров заявив в ефірі свого ютуб-каналу «Радіо Ісландія», що українці, які виїхали з країни під час повномасштабної війни, мають бути обмежені у правах. А журналісти, які покидали країну, не мають права «вчити, як жити». Зокрема, Петров пригрозив «покаранням» шефредакторці «ДМ» Наталії Лигачовій, яка покидала Україну, за її слова про його роботу на Офіс президента та зв’язки з тітушками.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY