detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
23.10.2023 17:40
«Forbes Україна»: Угода з придбання глобального Forbes ще не завершена. Її перевіряють компетентні органи США
«Forbes Україна»: Угода з придбання глобального Forbes ще не завершена. Її перевіряють компетентні органи США
У редакції також зазначили, що американський мільярдер Остін Рассел, який у травні оголосив про придбання 82% акцій Forbes, «категорично заперечує присутність російського капіталу в консорціумі, що бере участь у реалізації угоди».

У «Forbes Україна» відреагували на повідомлення The Washington Post про можливу участь російського бізнесмена Магомеда Мусаєва в угоді про придбання глобального Forbes. Редакція у своїй офіційній заяві зауважила, що угода з придбання 82% Forbes Global Media Holdings проходить перевірку компетентних органів США.

У «Forbes Україна» нагадали, що в травні 2023-го американський мільярдер Остін Расселл оголосив про придбання більшої частини акцій медіагрупи Forbes, однак угода досі не завершена.

«Вона знаходиться в полі зору американських регуляторів, у тому числі Комітету з іноземних інвестицій у Сполучені Штати (CFIUS) при Міністерстві фінансів США», — йдеться у заяві. 

Окрім цього, сам Остін Рассел «категорично заперечує присутність російського капіталу в консорціумі, що бере участь у реалізації угоди».

Журналісти також підкреслили, Forbes є глобальним брендом зі 100-літньою історією та бездоганною репутацією, тому будь-які дії, що підривають цей спадок, є неприйнятними. 

Нагадаємо, газета The Washington Post із посиланням на джерела, а також п'ять аудіозаписів і відеозапис повідомила про те, що російський олігарх, власник Forbes Russia Магомед Мусаєв у приватних розмовах з партнерами в червні цього року стверджував, що уклав угоду всього свого життя та став тіньовим власником глобальної медіагрупи Forbes.

На записах, які опинилися в розпорядженні журналістів, Мусаєв каже своїм партнерам про купівлю Forbes Media Group, однак наполягає на тому, щоб його причетність до угоди не розголошували.

У травні стало відомо, що Мусаєв став одним з ініціаторів купівлі американського медіахолдингу Forbes. У 2017 році він інвестував у компанію Luminar 20 млн доларів. Тоді ж бізнесмен і познайомився з головним виконавчим директором компанії Остіном Расселом, який і оголосив про придбання 82% акцій Forbes

Окрім Магомеда Мусаєва, інвесторами угоди також мали стати: 

Інформація про те, що журнал Forbes веде переговори з інвесторами про продаж компанії за 800 млн доларів, з'явилася ще в листопаді минулого року. До групи учасників торгів входили інвестори зі США та інших країн.

Фото: Forbes

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY