detector.media
12.10.2023 21:42
ПАРЄ визнала Голодомор актом геноциду, спрямованим на знищення української нації
ПАРЄ визнала Голодомор актом геноциду, спрямованим на знищення української нації
Резолюція «Забезпечення справедливого миру в Україні та тривалої безпеки в Європі», яку ухвалила асамблея, поновлює підтримку всіх ключових міжнародних ініціатив України та визнає незаконними фейкові вибори і референдуми, організовані Росією на тимчасово окупованих територіях.

Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію «Забезпечення справедливого миру в Україні та тривалої безпеки в Європі», яка, зокрема, визнає  Голодомор актом геноциду, спрямованим на знищення української нації. 

Про це повідомила  у фейсбуку членкиня української делегації в ПАРЄ, народна депутатка України Євгенія Кравчук. 

Резолюція отримала 73 голоси. 

«Документ поновлює підтримку усіх ключових міжнародних ініціатив України: від Формули Миру та створення Спецтрибуналу до Кримської платформи.  

Важливо, що Асамблея визнала незаконні фейкові вибори та референдуми, організовані рф на тимчасово окупованих територіях України, як такі, що є використанням політичних свобод у військових цілях», — зазначила Кравчук. 

Вона повідомила, що в цьому контексті ПАРЄ визнала Голодомор актом геноциду, спрямованим на знищення української нації, мови та культури. «Ще один голос на підтримку України на міжнародній арені», — додала народна депутатка.

 

 

Фото: фейсбук-сторінка Євгенії Кравчук.

За словами Кравчук, асамблея також засудила рішення Росії вийти з Чорноморської зернової ініціативи, яке є «спробою подальшої мілітаризації торгівлі та продовольства». 

Нагадаємо, що ПАРЄ також закликала до реформування Радбезу ООН і створення спецтрибуналу для Росії. Крім того, організація рекомендувала країнам-членам утриматися від офіційної взаємодії з урядами Росії та Білорусі, особливо у сфері дипломатичних призначень. 

У квітні Парламентська асамблея Ради Європи визнала геноцидом депортацію та насильницьке переміщення українських дітей на територію Росії.

Фото: з відкритих джерел

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY