detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
12.10.2023 14:32
Група «1+1» подала на конкурс у мультиплекси «Зеонбуду» два канали
Група «1+1» подала на конкурс у мультиплекси «Зеонбуду» два канали
На конкурс група подала ті канали, які зараз мовлять на підставі тимчасових дозволів.

«1+1 медіа» подала дві заяви на участь у конкурсі на вільні місця в мультиплексах провайдера оператора цифрового телебачення «Зеонбуд». Про це в коментарі «Детектору медіа» сказав Ярослав Пахольчук, очільник медіагрупи. На конкурс група подала ті канали, які зараз мовлять на підставі тимчасових дозволів: «1+1 Україна» та «Бігуді».

У серпні Національна рада з питань телебачення та радіомовлення оголосила конкурс на вільні канали мовлення в трьох мультиплексах «Зеонбуду»: МХ-1, МХ-2 та МХ-5. Згідно з умовами ліцензії обсяг національного продукту має становити 60% від тижневого мовлення, ретрансляція заборонена. Обсяг мовлення — 24 години на добу. Максимальний ліцензійний збір — 4 млн 28 тис. гривень, конкурсна гарантія — 402 тис. грн. Заявки можна було подавати до 12 жовтня. Підсумки конкурсу регулятор розгляне 10 січня 2024 року.

Нагадаємо, Національна рада з питань телебачення та радіомовлення переоформила ліцензії «1+1 International» (юридична особа — ТОВ «ТРК "Студія 1+1"») та ICTV Ukraine (юридична особа — ТОВ «Міжнародна комерційна ТРК») у зв’язку зі зміною логотипу та програмної концепції. «1+1 International» став «1+1 Україна», а ICTV Ukraine — ICTV2. Канали з оновленими ліцензіями фактично стануть дублерами «1+1» та ICTV, які залучені до виробництва марафону.

22 грудня Нацрада видала телеканалам «1+1 Україна» та ICTV2 дозвіл на тимчасове мовлення у період дії воєнного стану в Україні. Телеканали мовитимуть на  вільних місцях у мультиплексі «Зеонбуду» МХ-2. Термін дії дозволу — один рік.

На фото: Ярослав Пахольчук

Фото: Максим Поліщук, «Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY