detector.media
10.10.2023 23:37
Як «правильно» дезінформувати українських дітей про окупацію Криму: росіяни розробили методички для вчителів на ТОТ
Як «правильно» дезінформувати українських дітей про окупацію Криму: росіяни розробили методички для вчителів на ТОТ
Позакласні заняття, для яких розроблено методички, — лише одна з численних складових розгалуженої машини російської пропаганди та дезінформації.

В українських школах на тимчасово окупованих територіях проводяться позакласні заняття на тему російської окупації Криму у 2014 році, повідомляє Центр національного спротиву. 

У розпорядженні Центру опинилася методичка, за допомогою якої окупанти мають промивати мізки школярам 10–11 класів. 

«Ключове — ворог взагалі не згадує про роль російських військових в процесі окупації півострова. Так, згідно з методичкою, до “возз’єднання Криму з російською федерацією” призвели виключно дії місцевого населення, яке начебто було незадоволене політикою українського уряду», — інформують у ЦНС.  

Українським школярам розповідають про нібито «протести» місцевих мешканців та створеннями ними «загонів місцевої самооборони». Зазначається, що при цьому немає жодної згадки “про так званих “зелених чоловічків” — військовослужбовців зс рф без розпізнавальних знаків на формі, які за допомогою бронетехніки захопили контроль над півостровом». 

Таким чином окупанти вчергове переписують історію, викреслюючи з неї всі факти, які не вписуються в пропагандистські наративи про «добровільну» окупацію Криму. «Загалом, ці позакласні заняття є лише однією з численних складових розгалуженої машини російської пропаганди та дезінформації», — наголошують у ЦНС. 

Раніше ми повідомляли, що школи на тимчасово захоплених територіях продовжують виконувати роль пропагандистських осередків. Так, на ТОТ півдня України російські «педагоги», які  прибули сюди з країни-агресора, проводять у школах  «історичні бесіди», під час яких розповідають українським дітям,  що сучасна РФ — нібито спадкоємиця Київської Русі, а її внесок у теперішню цивілізацію є «фундаментальним». 

Фото: Центр національного спротиву 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY