detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
28.09.2023 10:38
У справі про вбивство Павла Шеремета змінюють склад суду, — Кузьменко
У справі про вбивство Павла Шеремета змінюють склад суду, — Кузьменко
У червні в цій справі вже змінювали склад присяжних. Судові засідання не відбуваються з лютого 2022-го.

У справі про вбивство журналіста Павла Шеремета відбувається зміна складу суду. Про це повідомила фігурантка справи Юлія Кузьменко.

«Йшов четвертий рік культивування величі арійської раси. Якщо що, то все починається по-новому у зв’язку зі зміною складу суду», — написала вона.

Нагадаємо, у червні стало відомо, що суд у справі вбивства журналіста Павла Шеремета, який триває вже майже три роки, розпочнуть спочатку через зміну присяжних

Журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля в центрі Києва. Його смерть столична прокуратура кваліфікувала за статтею «умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб».

12 грудня 2019 року Нацполіція затримала і за згодою ГПУ оголосила підозру трьом фігурантам справи щодо вбивства Шеремета: лікарці й волонтерці Юлії Кузьменко, музиканту й ветерану АТО Андрію Антоненку, військовій медсестрі Яні Дугарь. Згодом їм висунули обвинувачення. Судові засідання в цій справі не проводять з 21 лютого 2022-го, запобіжних заходів щодо обвинувачених немає.

Колишній агент ФСБ Росії Олександр Лисенков, який залишив територію РФ і попросив політичний притулок у Європі, заявив, що вбивство журналіста Павла Шеремета організували російські спецслужби.

У вересні минулого року прокурор у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета Михайло Тішин заявив, що наразі не розглядає можливості відмови від обвинувачення, висунутого Андрію Антоненку, Яні Дугарь та Юлії Кузьменко.

Фото: «Українська правда»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY