detector.media
19.09.2023 21:12
ЦНС презентував аналітичний огляд «Псевдовибори, організовані кремлем на ТОТ України у вересні 2023 року»
ЦНС презентував аналітичний огляд «Псевдовибори, організовані кремлем на ТОТ України у вересні 2023 року»
Огляд має на меті висвітлити систематичність порушень Росією прав людини, відсутність будь-якої легітимності «волевиявлення» та примусовий характер «голосування».

Центр національного спротиву (ЦНС) підготував аналітичний огляд «Псевдовибори, організовані кремлем на ТОТ України у вересні 2023 року».

Нелегітимні «вибори» на тимчасово окупованих територіях у ЦНС назвали «пропагандистським фарсом» та зазначили, що Росія провела їх з метою легітимізувати свій контроль над захопленими територіями. 

При цьому в самій РФ, акцентують аналітики,  вибори вже давно не є інструментом зміни влади і мають «суто демонстративний характер з пропагандистською метою». 

«Головним завданням «виборів» на ТОТ було створити картинку високої явки, а отже, підтримку окупації з боку місцевого населення», — констатують у ЦНС. 

Центр національного спротиву підготував огляд «виборчого процесу» з метою висвітлити систематичність порушень Росією прав людини, відсутність будь-якої легітимності «волевиявлення» та примусовий характер «голосування». 

Ознайомитися з оглядом можна за посиланням.

Російські псевдовибори на тимчасово окупованих територіях України визнали незаконними країни G7

Фейкові вибори також засудило керівництво ООН.

Як відомо, РФ оголосила проведення 8–10 вересня 2023 року так званих виборів до місцевих окупаційних адміністрацій на тимчасово окупованих частинах територій Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України, а також Автономної Республіки Крим та м. Севастополь.

«Детектор медіа» повідомляв, що, за даними українського омбудсмана, серед кандидатів на псевдовиборах у захоплених Росією регіонах України — вбивці й кати.

Раніше «Жовта стрічка» оголосила на тимчасово окупованих територіях акцію «Не відкривай двері рашистам». Рух опору закликав українців бойкотувати псевдовибори, які готуються проводити загарбники на ТОТ.

МЗС України закликало світ не визнавати результатів псевдовиборів, які Росія влаштовує на захоплених територіях 8–10 вересня.

Фото: сайт Центру національного спротиву

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY