detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
09.09.2023 14:44
Суд дозволив спецрозслідування щодо підозрюваного у держзраді екснардепа Рената Кузьміна
Суд дозволив спецрозслідування щодо підозрюваного у держзраді екснардепа Рената Кузьміна
Ще в березні цього року ДБР повідомило про заочний арешт колишнього депутата від нині забороненої «ОПЗЖ».

Суд дозволив здійснити спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно підозрюваного у державній зраді екснардепа від нині забороненої політичної партії «ОПЗЖ» Рената Кузьміна. Про це повідомила пресслужба Офісу генпрокурора (ОГП). 

За даними слідства, з березня 2021-го по березень 2022 року він озвучував у своїх виступах та поширював на онлайн-ресурсах пропагандистські наративи.

«Таким чином він формував у суспільстві антиукраїнський настрій та інформаційно впливав на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці України, надаючи представникам РФ допомогу в проведенні підривної діяльності проти України», — йдеться в повідомленні ОГП.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють спеціалісти Головного слідчого управління ДБР.

Нагадаємо, у жовтні 2022 року екснардепу від забороненої партії «ОПЗЖ» Ренату Кузьміну повідомили про підозру в державній зраді. 13 січня 2023 року Верховна Рада достроково припинила повноваження нардепа.

У січні президент Володимир Зеленський також позбавив Кузьміна громадянства. А 24 березня ДБР повідомило про його заочний арешт. 

У 2010–2013 роках Кузьмін був першим заступником генерального прокурора, у 2013–2014 — заступником секретаря Ради національної безпеки та оборони України.

У 2019 році Кузьмін став народним депутатом від нині забороненої партії «ОПЗЖ». У парламенті був членом Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики.

За даними руху «Чесно», з 24 лютого по 1 червня 2022 року Кузьмін пропустив усі засідання Ради під час війни, щодо яких є дані. Рух «Чесно» також зазначає, що Кузьмін став рекордсменом за кількістю польотів до Росії та Криму в період з 2015 по 2019 рік — зафіксовано не менше 240 його перельотів.

На фото — Ренат Кузьмін 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY