detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
28.08.2023 14:01
Під час прямого ввімкнення біля «ПВК Вагнер Центру» в Петербурзі на журналістку Al Jazeera напав чоловік. Його затримали
Під час прямого ввімкнення біля «ПВК Вагнер Центру» в Петербурзі на журналістку Al Jazeera напав чоловік. Його затримали
У ніч із 24-го на 25 серпня Ранія Дріді вийшла в ефір арабськомовної редакції телеканалу, щоб розповісти про обстановку біля стихійного меморіалу загиблому ватажку угруповання «Вагнер» Пригожину.

У російському місті Петрозаводськ поліція затримала підозрюваного в нападі на палестинську журналістку телеканалу Al Jazeera Ранію Дріді біля «ПВК Вагнер Центру» в Петербурзі. Про це написало російське видання «Медиазона», посилаючись на повідомлення речниці МВС РФ Ірини Волк.

У ніч із 24-го на 25 серпня Дріді вийшла в ефір арабськомовної редакції телеканалу, щоб розповісти про обстановку біля стихійного меморіалу загиблому ватажку угруповання «Вагнер» Євгенію Пригожину.

Під час прямого ввімкнення у кадр увірвався чоловік. Він закрив журналістку своєю спиною і вимагав від неї, щоб вона не розмовляла іноземною мовою. Ввімкнення довелося перервати.

Після цього, як повідомило російське видання «Фонтанка», чоловік ударив кореспондентку у праву скроню та втік. У лікарні в 41-річної жінки діагностували закриту черепно-мозкову травму. 

26 серпня поліція порушила проти нападника кримінальне провадження за статтею про побиття.

Сьогодні «Фонтанка» повідомила, що нападника затримали 27 серпня У Петрозаводську.

SHOT із посиланням на джерела написав, що затриманий — 36-річний Ігор Бердов. Він працює керівником відділу продажів у петрозаводській компанії «Центр продовольчих поставок».

За інформацією телеграм-каналу SHOT, у 2017-му чоловіка засудили до 2,5 років колонії у справі про шахрайство, а через рік він вийшов на волю умовно достроково.

Нагадаємо, у червні цього року «Детектор медіа» повідомляв, що локального продюсера телеканалу Al Jazeera Arabia Вадима Томашевського побили під час зйомки телесюжету в Києві.

У липні 2023-го на Одещині побили головного редактора місцевої газети «Вісті Ананьївщини» Володимира Сєдова. Він пов'язує це з професійною діяльністю.

У Чечні невідомі в масках напали і жорстоко побили журналістку російського опозиційного видання «Новая газета» Олену Мілашину. Журналістці зламали пальці і поголили голову, техніку і документи постраждалих знищили. 

У червні 2023-го в Костополі на Рівненщині колишній редактор районної газети, письменник та засновник фейсбук-спільноти «Наш Костопіль» Олександр Намозов заявив, що йому підпалили будинок, і звинуватив у замаху на життя місцеву владу. 

Фото: телеграм-канал Mash

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY