detector.media
Олена Чередниченко
«Детектор медіа»
20.08.2023 23:53
У т. о. Донецьку одну з вулиць назвали «на честь» російської пропагандистки Дар'ї Дугіної, батько якої закликав «вбивати, вбивати, вбивати» українців.
У т. о. Донецьку одну з вулиць назвали «на честь» російської пропагандистки Дар'ї Дугіної, батько якої закликав «вбивати, вбивати, вбивати» українців.
Її іменем росіяни також планують назвати вулицю в т. о. Мелітополі.

Про «вшанування пам'яті» російської журналістки, політологині та пропагандистки Дар'ї Дугіної, яка рік тому загинула в Росії, повідомляє телеграм-канал ASTRA з посиланням на керівника окупаційної адміністрації захоплених територій Донеччини Дениса Пушиліна.

«В пам'ять про Дар'ю  Дугіну ми вирішили назвати вулицю її ім'ям. Тепер у Донецьку вулиця імені Дар’ї Дугіної проходить поруч із парком імені першого Глави Донецької Народної Республіки Олександра Захарченка», — сказав Пушилін.

За інформацією ASTRA, раніше вулицю на честь Дугіної, яка активно підтримувала військове вторгнення РФ до України, пообіцяли назвати і в окупованому Мелітополі.

Дугіна загинула ввечері 20 серпня 2022 року біля селища Великі Вязьоми у Підмосков'ї. Автомобіль Toyota Land Cruiser Prado, за кермом якого вона перебувала, вибухнув та спалахнув. Авто належало її батьку, політологу Олександру Дугіну, якого вважають одним з основних ідеологів російського диктатора Путіна.

Секретар РНБО України Олексій Данілов заявив, що Дар’ю Дугіну вбили російські спецслужби. Її вбивство він пов’язав із «внутрішніми процесами у РФ».

Дар’я Дугіна перебувала під санкціями США та Євросоюзу. Вона поділяла переконання свого батька, на підставі чого Захід звинувачував її у поширенні російської пропаганди про Україну.

Телеграм-канал ASTRA нагадує, що Дугіна працювала оглядачкою «Міжнародного євразійського руху», заснованого її батьком Олександром Дугіним.  Останній звіт Дугіної  зроблено на форумі «Армія-2022». У ньому йдеться про те, що російські злочини в Бучі – «інсценування з трупами людей, яких видали за жертви російської агресії». Видання також нагадує найбільш відому репліку Олександра Дугіна щодо українців, яку він промовив ще у 2014 році: «Вбивати, вбивати, вбивати».

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY