detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
16.08.2023 16:11
«Вавилон’13» шукає гроші «поза державою» на виробництво другого сезону документального серіалу «Позиція Україна»
«Вавилон’13» шукає гроші «поза державою» на виробництво другого сезону документального серіалу «Позиція Україна»
Усі 12 серій першого сезону проєкту про українців на лінії фронту вийшли на Суспільному.

Режисер і продюсер кінооб’єднання «Вавилон’13» Володимир Тихий на пресконференції в Івано-Франківську повідомив, що він разом із колегами готує другий сезон документального серіалу «Позиція Україна» про життя людей на передовій та поблизу лінії фронту. Про це написав «Укрінформ».  

«Зараз ми зробили проєкт, 12 серій, для Суспільного — "Позиція Україна"… Ми хочемо зробити другий сезон. Розробили проєкт і сподіваємось отримати фінансування поза державою. Загалом зараз всі кінопроєкти фінансуються закордонними грошима», — сказав Тихий.

Перший сезон проєкту «Позиція Україна» — це 12 документальних історій про людей з лінії фронту, про мешканців міст і селищ, які не покинули свої домівки і живуть на лінії вогню, а також про героїв, які боронять нашу землю на передовій. Бахмут, Покровське, Нью-Йорк, Соледар, Курахове, Дворічна — така географія героїв документальних фільмів.

Детальніше про героїв документального серіалу «Позиція Україна» читайте в матеріалі нашої журналістки Оксани Наумової.

Як повідомляв «Детектор медіа», 4 травня в ефірі Суспільного відбулась прем’єра проєкту «Позиція Україна», який на замовлення каналу створила команда документалістів «Вавилон’13». Також серіал можна подивитися на ютуб-каналі Першого.

Читайте також:

Фото: скриншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY