detector.media
08.08.2023 17:20
«Бурхливе зростання»: комерційний директор «1+1 media» підтверджує позитивні оцінки телевізійного рекламного ринку
«Бурхливе зростання»: комерційний директор «1+1 media» підтверджує позитивні оцінки телевізійного рекламного ринку
Валерій Варениця висловив надію на те, що найгірші часи в галузі позаду.

Відновлення телерекламного ринку після паузи через початок великої війни відбувається більш швидкими темпами, ніж прогнозували. Про це в інтерв’ю «Детектору медіа» повідомив комерційний директор «1+1 media» Валерій Варениця.

«Коли Всеукраїнська рекламна коаліція робила оцінку ринку, я як керівник ТБ-комітету думав, що цього року відновлення складе від 35 до 40% в порівнянні з 2021-м. Але зараз я бачу цей відсоток вищим», — розповів медіаменеджер. 

Перше півріччя, за його словами, показало відновлення ринку в цілому майже на 40%, а друге півріччя в усі часи успішніше за перше, тому результат року буде однозначно кращим, ніж планувалося. 

Причому доходи групи «1+1 media», зауважив Варениця, виросли ще більше, бо в 2021 році на ринку було чотири гравці, але «Медіа Групи Україна» більше немає й усі бюджети розподілилися між трьома телегрупами.

«Крім зростання ринку ми бачимо динаміку відновлення категорій. Якщо взимку фарма займала в нас чи не 90% ефіру, навесні вже — 70%, то зараз — близько 50%. Повертаються великі FMCG-рекламодавці: Henkel, L'Oreal; Unilever і Nestle вже в ефірі. А ці компанії були тригерами ринку. Тому є надія, що найгірші часи у галузі позаду», — відзначив комерційний директор «1+1 media».

Він також повідомив, що прогнози відносно динаміки зростання телерекламного ринку Всеукраїнська рекламна коаліція робила й на 2024 та 2025 роки. Згідно з ними відновлення ринку очікується до 70% у 2024-му та до 100% у 2025-му — від рівня довоєнного 2021 року.

Цей аналіз ґрунтується на оцінці динаміки роздрібної торгівлі в Україні, а також на тому, що з аналізу попередніх періодів зрозуміло: після будь-якого падіння ринок відновлюється протягом трьох років. 

«Це в гривні, зрозуміло, тобто це не будуть довоєнні гроші у своїй вартості. І я би додав до цього прогнозу приписку, яку завжди робить у таких випадках Нацбанк: “Основним припущенням цього макропрогнозу є суттєве зниження безпекових ризиків із початку 2024 року завдяки успішним діям української армії”. Тому підтримаю оцінку партнерів, що ми бачимо бурхливе зростання, в рази. Хоча в грошах це небагато: до 2,5–3 мільярдів гривень», — пояснив Варениця.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що 30 травня Верховна Рада схвалила у другому читанні закон «Про рекламу». Закон входить до рекомендацій Єврокомісії, наданих Україні разом зі статусом кандидата на вступ до ЄС. Із закону були прибрані правки про лібералізацію реклами алкоголю (№178, 179, 204 та 205).

Читайте також:

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY