detector.media
04.08.2023 13:21
Дубінський видалив зі свого телеграму посилання на проросійські канали після повідомлення Руху «Чесно» про те, що українські депутати репостять «Легитимный» та «Резидент»
Дубінський видалив зі свого телеграму посилання на проросійські канали після повідомлення Руху «Чесно» про те, що українські депутати репостять «Легитимный» та «Резидент»
Це відбулось у той самий день, коли «Чесно» оприлюднив свій мережевий аналіз.

Народний депутат Олександр Дубінський видалив зі свого телеграму посилання на пропагандистські канали «Легитимный» та «Резидент». Це відбулось після оприлюднення результатів мережевого аналізу дописів нардепів, який здійснив Рух «Чесно».

Нагадаємо, аналіз «Чесно» виявив, що народний депутат від «Слуги народу» Максим Бужанський та позафракційний парламентар Олександр Дубінський поширювали інформацію з телеграм-каналів, які, за даними СБУ, курують російські спецслужби.  

«2 серпня близько 16 години Дубінський видалив десять дописів зі згадкою “Резидента”, три пости з посиланням на “Легитимного” та ще п’ять — з тегами обох каналів», — стверджують у Русі «Чесно». 

Читайте також:

СБУ неодноразово заявляла про зв’язок цих каналів з російськими спецслужбами. Дослідження «Чесно» також вказало на зв’язок групи сторінок (серед яких найбільшими є саме «Легитимный» та «Резидент») з Росією. За результатами мережевого аналізу саме вони є своєрідним «містком» між українським та російським телеграм-просторами.

Серед видалених дописів, стверджують у «Чесно», фігурують репости каналу ще одного нардепа — Максима Бужанського. Як повідомлялось, за результатами моніторингу, здійсненого «Чесно», лише «Резидент» протягом останніх декількох місяців згадував Дубінського понад 180 разів, а Бужанського — понад 220.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що Громадянська мережа «Опора» припиняє використовувати телеграм та радить зробити це іншим.

Крім того, «Детектор медіа» зробив своє дослідження телеграм-каналів, які наслідують інші та поширюють російську пропаганду.

Також ми публікували дослідження Інституту масової інформації «Анонімність та російські гроші. Хто фінансує українські телеграм-канали?».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY