detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
17.07.2023 13:10
Офіс генпрокурора: Краматорчанина, який публікував у телеграмі стратегічно важливу для ЗСУ інформацію, затримано
Офіс генпрокурора: Краматорчанина, який публікував у телеграмі стратегічно важливу для ЗСУ інформацію, затримано
За даними правоохоронців, зловмисник співпрацював із ворогом безкоштовно.

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури жителю Краматорська повідомили про підозру в несанкціонованому поширенні інформації щодо розташування Збройних сил України в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 КК України). Про це інформує пресслужба Офісу генерального прокурора України.

За даними слідства, у липні 2023 року мешканець Краматорська почав поширювати в проросійських чатах у телеграмі стратегічно важливу для захисників України інформацію. Зокрема, чоловік описував у повідомленнях місця, де на території міста стояла військова техніка та базувався особовий склад підрозділів ЗСУ.

Інформацією воєнного характеру краматорчанин безкоштовно ділився з окупантами, йдеться у повідомленні пресслужби Офісу генпрокурора.

Наразі підозрюваного затримали, йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.

Нагадаємо, раніше «Детектор медіа» писав про те, що суд взяв під варту колишнього намісника Києво-Печерської лаври Павла. 1 квітня цього року СБУ повідомила про підозру колишньому настоятелю Києво-Печерської лаври Павлу (Петру Лебедю). За інформацією правоохоронців, він був причетний до розпалювання релігійної ворожнечі, а також виправдовування і заперечення збройної агресії Росії проти України.

Також ми повідомляли, що кіберфахівці Служби безпеки затримали мешканця Івано-Франківської області, який адміністрував прокремлівську групу в забороненій соцмережі «ВКонтакте». Він поширював російську дезінформацію про події на фронті, а також вихваляв вище військово-політичне керівництво країни-агресора.

Крім цього, Служба безпеки зібрала доказову базу на двох одеських псевдожурналістів, які робили постановні відео на замовлення російських телеканалів. 

Фото: Офіс генерального прокурора України

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY