detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
12.07.2023 19:40
Воєнний кореспондент Прямого каналу Сергій Окішев пішов захищати Україну
Воєнний кореспондент Прямого каналу Сергій Окішев пішов захищати Україну
Наразі журналіст проходить курс підготовки в навчальній частині разом з побратимами з різних регіонів України.

Воєнний кореспондент телеканалу «Прямий» Сергій Окішев долучився до лав Збройних сил України, повідомив ІМІ.

«Треба зрозуміти, що рано чи пізно захищатимуть Батьківщину всі. Різниця тільки в тому, хто буде поруч з тобою в найвідповідальніші моменти твого життя. Зараз я бачу біля себе дійсно вмотивованих людей, яким я можу довірити своє життя»,  розповів він.

Зараз Сергій проходить курс підготовки в навчальній частині разом з побратимами з різних регіонів України.

«Ми спілкуємося суржиком, говіркою, українською і російською. І кожен один одного чудово розуміє» розповів Окішев.

У його підрозділі, зокрема, є й ветерани, які воювали з 2014 року.

«Їм доводиться інколи пояснювати елементарні речі. Навіть як зашнурувати правильно берці. Для нас, хлопців без досвіду, вони небожителі. Це — герої, які після серйозних поранень вдруге чи навіть втретє добровільно йдуть воювати», — зазначив журналіст.

За його словами, після навчальної частини військові виконуватимуть різні завдання на фронті: хтось рятуватиме людей у стабілізаційних пунктах, керуватиме арміями дронів або ж розслідуватиме російські злочини. Деякі відбиратимуть потенційних військових за допомогою психологічних тестів чи возитимуть боєкомплект, воду і їжу бійцям.

«Роботи в армії вистачає. Особисто я в армії вкотре переконався в тому, які в нас різні, яскраві та цікаві люди. І наскільки ми єдина нація, незважаючи на все наше різнобарв'я»— наголосив Сергій Окішев.

Коли почалося повномасштабне російське вторгнення, Сергій Окішев працював на місцевому телеканалі «Донбас Online». Згодом долучився до команди Прямого.

З 2018 року він працює воєнним кореспондентом.

Нагадаємо, ведучий Суспільного, спортивний коментатор, а після початку російського повномасштабного вторгнення — воєнний кореспондент Дмитро Лазуткін мобілізувався до ЗСУ.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв, що журналістка, ведуча Radio NV Алла Кошляк служить у 47-ій бригаді «Маґура» у складі Сухопутних військ ЗСУ. 

Фото: Сергій Окішев

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY