detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
05.07.2023 19:40
Зеленський увів санкції проти 18 компаній, зареєстрованих на Кіпрі, в Росії та Люксембурзі
Зеленський увів санкції проти 18 компаній, зареєстрованих на Кіпрі, в Росії та Люксембурзі
Обмеження діятимуть протягом десяти років.

Президент Володимир Зеленський затвердив рішення РНБО про запровадження санкцій проти 18 іноземних компаній, переважно зареєстрованих на Кіпрі та в Росії.

Відповідний указ №371 оприлюднили на сайті Офісу президента.

Сім компаній у додатку до указу зареєстровані в РФ, дев'ять — на Кіпрі, одна — в Люксембурзі та ще одна — на Британських Віргінських Островах. Ці компанії пов'язані з російськими олігархами Михайлом Фрідманом, Германом Ханом та Петром Авеном.

Серед компаній, що потрапили під санкції, — ABH Holdings SA і ABH Ukraine Limited, «АС-Холдинг», «АБ Холдинг», «Альфа Страхування», «ЮНС-Холдинг», Selin Ltd, EXT Ltd, Viviga Ltd, Fairacre Holdings Ltd та інші. 

Обмеження, зокрема, передбачають: 

Вони діятимуть протягом десяти років.

Нагадаємо, нещодавно президент Володимир Зеленський запровадив санкції проти понад 190 фізичних осіб і 290 компаній, пов’язаних з Росією. До переліку, зокрема, потрапила грузинська авіакомпанія Georgian Airways, що літає до країни-агресора.

11 червня президент України Володимир Зеленський затвердив рішення РНБО про запровадження санкцій проти 178 громадян Росії. 

У травні президент запровадив черговий пакет санкцій для блокування військової промисловості РФ. Один із санкційних пакетів стосується «Запоріжсталі». Як повідомив Зеленський, російську частку комбінату конфіскують.

Фото: Офіс президента

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY