detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
26.06.2023 18:52
«Зеонбуд» попросив канали оплачувати 100% вартості наданих послуг
«Зеонбуд» попросив канали оплачувати  100% вартості наданих послуг
Компанія залишила знижку 36,3%.

Компанія «Зеонбуд» не скасовувала своєї знижки: «Вона як була 36,3%, так і залишилась». Про це  «Детектору медіа» повідомили у пресслужбі цифрового провайдера у відповідь на коментар генеральної продюсерки каналу «Так TV» Ольги Гіржевої. За словами Ольги, її канал тимчасово призупинив мовлення з комерційних причин: «З 01.06.2023 "Зеонбуд" скасував усі знижки, які надавалися під час воєнного стану. Фактично вартість сигналу збільшилася вдвічі».

У пресслужбі цифрового провайдера розказали, що з серпня 2022 року компанія дозволила мовникам оплачувати 50% від суми виставлених рахунків, оскільки розраховувала на державну допомогу.

«Однак це не була знижка чи будь-яке прощення боргу. Мова йшла про те, що у випадку, якщо б "Зеонбуд" отримав допомогу від держави, ми мали намір здійснити перерахунок вартості послуг на суму отриманої допомоги. Якщо ні, то канали мали доплатити решту вартості послуг, наданих у 2022 році. Станом на сьогодні, державної допомоги за 2022 рік ми не отримали. Про допомогу у 2023 році наразі нічого не відомо. Тому все, що ми зробили, — це просто попросили канали знову оплачувати 100% вартості наданих послуг. При цьому "Зеонбуд" як надавав знижку, так і надає, хоча працює під час воєнного стану з мінусовою рентабельністю», — кажуть у  компанії «Зеонбуд».

Нагадаємо, у жовтня 2022 року «Зеонбуд» попередив канали, які не платять за послуги, про відключення. У листі компанії, який «Детектор медіа» отримав від власних джерел, «Зеонбуд» пише, що не отримав фінансової підтримки від держави та вичерпав ресурси, тому надає каналам знижки і закликає платити за послуги.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY