detector.media
15.06.2023 12:56
Підрив Каховської ГЕС: Грета Тунберг висловила солідарність Україні і засудила дії росіян
Підрив Каховської ГЕС: Грета Тунберг висловила солідарність Україні і засудила дії росіян
Екоактивістка виступила з промовою на українському мітингу під представництвом ООН у Бонні.

Відома шведська екоактивістка Грета Тунберг узяла участь у мітингу проти екоциду в Україні, який влаштували росіяни, підірвавши Каховську ГЕС. Про це повідомляє Deutsche Welle.

Акція відбулася в середу, 14 червня, біля будівлі Організації Об'єднаних Націй у німецькому Бонні, де цими днями відбувається конференція, присвячена проблемам клімату.

Під час заходу активістка виступила з промовою, в якій засудила дії росіян. Тунберг зазначила, що люди не повинні просто стояти осторонь і дивитися на злочини російських окупантів, та висловила підтримку українцям.

«Ми підтримуємо вас, ми на вашому боці. Ми бачимо, що відбувається. Погляди всього світу звернені на Україну і на Росію. Ми не збираємося бути спостерігачами, ми не збираємося мовчати. Залишайтеся сильними. Ми солідарні з вами», — сказала Тунберг. 

Вона наголосила, що скоєні Росією злочини в Україні «потрібно засуджувати» і що світ не повинен дозволити цьому продовжуватися.

Учасники боннської демонстрації, організованої німецькими та українськими активістами, звинуватили Росію в навмисному підриві Каховської ГЕС, яку її війська контролюють понад рік. Москва свою провину заперечує.

Раніше повідомлялося, що шведська екоактивістка Грета Тунберг у твітері заявила, що Росія спричинила екоцид на півдні України й має відповідати за нього.

Читайте також:

Фото: Анна Чайка

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY