detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
15.05.2023 17:12
Урсула фон дер Ляєн: У Гаазі створять реєстр усього, що Росія знищила в Україні
Урсула фон дер Ляєн: У Гаазі створять реєстр усього, що Росія знищила в Україні
Президентка Єврокомісії підтримує також створення трибуналу, щоб довести російські злочини до суду.

Сьогодні, 15 травня, під час свого виступу в Брюсселі президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що в Гаазі створять спеціальний реєстр руйнувань в Україні, щоб Росія заплатила за скоєне. Про це пише «Бабель» із посиланням на твіттер-акаунт посадовиці.

«У Рейкʼявіку ми обговоримо, як притягнути Росію до відповідальності. Я підтримую створення трибуналу, щоб довести російські злочини агресії до суду. Ми також ухвалимо рішення щодо створення в Гаазі реєстру руйнувань. Це буде перший, але дуже хороший крок у напрямку російської компенсації», — сказала фон дер Ляєн.

Нагадаємо, раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що в Україні запустили портал для повідомлень про активи людей, причетних до російської агресії.

Українська ІТ-компанія YouControl, що створює сервіси на основі відкритих даних, розробила інструмент для виявлення прихованих активів російських і білоруських воєнних злочинців та пропагандистів.

23 травня 2022-го президент Володимир Зеленський підписав закон про дозвіл конфіскації майна осіб і компаній, які потрапили під санкції. 

Наприкінці 2022 року стало відомо, що в Литві заморозили російські та білоруські активи загальною вартістю 85 мільйонів євро.

Франція заморозила кошти кремлівського пропагандистського каналу RT France. Згодом канал подав заяву про банкрутство.

Фото: Ursula von der Leyen / твіттер

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY