detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
10.05.2023 13:40
«Мавка» в українському прокаті: за 10 тижнів касові збори склали майже 144 млн грн
«Мавка» в українському прокаті: за 10 тижнів касові збори склали майже 144 млн грн
За цей період було продано 1 144 522 квитків.

Анімаційний фільм виробництва студії Animagrad (FILM.UA Group) «Мавка. Лісова пісня» вийшов 2 березня в національний прокат. За десять тижнів в українському прокаті касові збори стрічки склали 143 930 311 грн. За цей час було продано 1 144 522 квитків. Про це повідомляє Державне агентство України з питань кіно.

Наразі прокат анімаційного фільму триває.

Нагадаємо, в основі стрічки — драма-феєрія Лесі Українки «Лісова пісня», яку адаптували під жанр сімейної анімації. Сценарист мульфільму — Ярослав Войцешек, артдиректор — Крістіан Коскінін, художниця з костюмів — Ольга Навроцька, продюсери — Ірина Костюк, Анна Єлісєєва, Сергій Созановський та Єгор Олесов.

Серед тих, хто взяв участь у дубляжу картини, — Катерина Осадча, Ніна Матвієнко, Назар Задніпровський, Олег Скрипка, Олег «Фагот» Михайлюта, учасники етногурту «ДахаБраха» та Сергій Притула. Головна героїня Мавка говорить голосом акторки Наталки Денисенко. Глядачі також почують спів Марічки Квітки, переможниці шоу «Голос країни-12», артистки, етнографині, фольклористки та директорки колишнього Українського інституту історії моди, експерти якого допомагали команді «Мавки» розробити традиційне вбрання для персонажів стрічки.

За перший вікенд прокату «Мавка. Лісова пісня» зібрала рекордні 24,9 мільйони гривень і майже ввійшла до десятки найкасовіших українських фільмів в історії.

Фільм також успішно вийшов у прокат у Франції, Нідерландах та Італії.

Фото: Mavka / фейсбук

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY