detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
22.04.2023 13:30
Британська розвідка: Росія скасувала акцію «Безсмертний полк» через страх показати масштаби своїх втрат
Британська розвідка: Росія скасувала акцію «Безсмертний полк» через страх показати масштаби своїх втрат
Міноборони Британії: Російська влада продовжує спроби об'єднати російську громадськість навколо поляризаційних міфів про 1940-ві роки.

Росія скасувала акцію «Безсмертний полк», імовірно, щоб не демонструвати масштаб своїх втрат у війні проти України. Про це йдеться в розвідувальному огляді Міноборони Британії.

Британська розвідка зазначила, що наразі в РФ намагаються зберегти послідовність головного наративу, який держава-агресор використовує для виправдання війни проти України, про те, що начебто її вторгнення є аналогом радянського досвіду Другої світової війни.

18 квітня російські державні медіа повідомили про скасування цьогорічної акції «Безсмертний полк» нібито з міркувань «безпеки».

«Насправді влада, швидше за все, була стурбована тим, що учасники ходи підкреслили б масштаб нещодавніх російських втрат», — припустили в Міноборони Британії.

Рішення про скасування акції ухвалили після того, як засновник «ПВК Вагнера» Євгеній Пригожин публічно висловив сумніви про те, чи є в Україні «нацисти». Водночас російська влада досі намагається об'єднати своїх громадян навколо міфів про 1940-ві роки.

«12 квітня 2023 року державне інформаційне агентство "РИА Новости" повідомило про нібито "унікальні" документи з архівів ФСБ, які свідчать про причетність нацистів до вбивства 22 тисяч польських громадян під час Катинського розстрілу 1940 року. Насправді, відповідальність за це несе попередник ФСБ — НКВС. Державна Дума Росії офіційно засудила Йосипа Сталіна за наказ про вбивства у 2010 році», — наголосили розвідники.

У січні аналітики зауважили, що президент Росії Володимир Путін хоче збільшити підтримку війни та бажання росіян воювати, проводячи паралелі між війною проти України та «Великою Вітчизняною війною», як в Росії називають Другу світову.  Зокрема, він порівнює нацистський «геноцид Ленінграда» та «геноцид росіян» «українськими неонацистами». 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY