detector.media
21.04.2023 08:49
Зеленський звільнив голову Центру протидії дезінформації Поліну Лисенко
Зеленський звільнив голову Центру протидії дезінформації Поліну Лисенко
Поліну Лисенко звільнили з посади згідно з поданою заявою.

У четвер, 20 квітня, президент Володимир Зеленський звільнив Поліну Лисенко з посади голови Центру протидії дезінформації.

Відповідний указ №233/2023 опублікований на сайті Офісу президента.

«Звільнити Лисенко Поліну Олександрівну з посади керівника Центру протидії дезінформації згідно з поданою заявою», — говориться в указі.

Поліна Лисенко була призначена керівником Центру протидії дезінформації у квітні 2021 року.

У 2015 році Лисенко закінчила магістратуру у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка, у 2019 році отримала ступінь кандидата юридичних наук.

Спеціалізується на питаннях антикорупції, кримінальної юстиції та судової реформи. Працювала в Національному антикорупційному бюро України, Офісі Генерального прокурора та Департаменті інформаційної політики та зв’язків з громадськістю «Укрзалізниці». З 2020 року працювала в неурядовій організації «Офіс простих рішень та результатів», де відповідала за напрямок судової реформи.

20 серпня 2021 року Лисенко повідомила «Детектору медіа», що йде у декрет.  За словами Лисенко, обов’язки керівника Центру було покладені на її першого заступника Андрія Шаповалова.

У березні 2021 року для протидії російській дезінформації та пропаганді в Україні створили два спеціальні органи. Зокрема, на базі РНБО був створений Міжнародний центр протидії дезінформації. У складі Мінкульту був створений Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.  

Фото: Українська правда 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY