detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
17.04.2023 17:09
Журналіст, а нині військовослужбовець ЗСУ Віктор Трегубов отримав звання майора
Журналіст, а нині військовослужбовець ЗСУ Віктор Трегубов отримав звання майора
У 2015-2016 роках він проходив службу в ЗСУ, маючи на початку звання молодшого лейтенанта.

Журналіст, громадсько-політичний діяч, співзасновник партії «Демократична сокира», а нині військовослужбовець Віктор Трегубов отримав звання майора. Про це він повідомив на своїй фейсбук-сторінці.

«Штош. Кажуть, фото — моветон. Окей. Майор», — написав Трегубов, спочатку виставивши фото своїх нових погонів. Пізніше фото зникло з допису.

Віктор Трегубов навчався в Інституті журналістики КНУ ім.Шевченка (спеціальність — міжнародна журналістика) та на філософсько-теологічному факультеті Чернівецького національного університету ім.Федьковича. Як політичний та міжнародно-політичний оглядач працював у виданнях «Вечірні вісті», «Экономические известия», Газета 24, журналі «Главред» та газеті «Дзеркало тижня», співпрацював із сайтом «Слово і Діло», журналом «Фокус».

У 2015-2016 роках проходив службу в ЗСУ, маючи на початку звання молодшого лейтенанта. Учасник війни на сході України, старший лейтенант резерву. Відзначений грамотами Антитерористичного центру, командування та двох частин Сил Спеціальних Операцій України.

У лютому 2017 року став головним редактором інтернет-видання «Петро і Мазепа» .

В 2018 році став співзасновником партії «Демократична сокира» та ведучим телепрограми «БлогПост» на 5 каналі.

29 серпня 2019 року пішов з посади головного редактора «Петра і Мазепи». Після початку повномасштабної війни служить у ЗСУ.

Нагадаємо, на початку грудня 2022-го Віктор Трегубов заявив, що біографія письменника Доржа Бату, справжнє ім’я якого — Андрій Васильєв, є повністю вигаданою. Зокрема, неправдою виявилося те, що Батут нібито працював у NASA. Згодом в Американському космічному агентстві на прохання Бі-бі-сі прокоментували скандальні подробиці біографії Доржа Бату (підтвердивши, що у він не працював). А «Видавництво Старого Лева», яке раніше видавало книги Бату, розірвало із ним контракт.

Фото: Віктор Трегубов / Facebook

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY