detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
23.03.2023 13:14
Радіо «Накипіло» отримало частоти у Харкові та на деокупованій Харківщині
Радіо «Накипіло» отримало частоти у Харкові та на деокупованій Харківщині
Дозвіл діє упродовж року.

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення видала радіостанції «Накипіло» (юридична особа ПП «ТРК "Ефір-Р"») чотири тимчасові дозволи на мовлення на вільних частотах. Таке рішення регулятор прийняв на своєму засіданні 23 березня.

Тепер радіостанція може мовити на частотах 92,2 МГц у Харкові, на 90,5 МГц у Балаклії, на 100,2 у Вовчанську та на 107,5 ФМ у Близнюках.

Як уже писав «Детектор медіа», медіагрупа «Накипіло» купила радіостанцію харківського бізнесмена Андрія Карпія «Радіо-Р» (юридична особа ПП «ТРК "Ефір-Р"») для того, щоб вийти в етер з однойменною радіостанцією у Харкові. У місті є вільна частота 92,2 МГц, однак під час воєнного стану регулятор не проводить конкурси й отримати право мовлення на ній можна лише за тимчасовим дозволом. А його Національна рада з питань телебачення та радіомовлення видає тільки своїм ліцензіатам.

9 березня регулятор переоформив ліцензію «Радіо-Р», власником якої стала медіагрупа «Накипіло», тому з’явилися підстави для отримання тимчасового дозволу.

Нагадаємо, на початку повномасштабної війни Національна рада з питань телебачення та радіомовлення дозволила регіональним мовникам виходити у Т2 для того, щоб  посилити інформування населення. Канали запускаються на тих вільних місцях у регіональних мультиплексах «Зеонбуду» та «Концерну РРТ», які мали виносити на конкурс. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY