detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
22.03.2023 14:16
Повітряні сили попередили про кримінальну відповідальність для телеграм-каналів, які публікують рух російських ракет і дронів
Повітряні сили попередили про кримінальну відповідальність для телеграм-каналів, які публікують рух російських ракет і дронів
Цією інформацією може скористатися Росія під час планування наступних атак.

Повітряні сили попереджають про кримінальну відповідальність адміністраторів телеграм-каналів, які публікують інформацію про рух російських ракет та дронів і збиття їх українською ППО. Цією інформацією може скористатися Росія під час планування наступних атак.

Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону.

«Ви бачите, яка кількість телеграм-каналів нині створена. Хто їх контролює, це надзвичайно важливе питання, воно зрештою станом на зараз потребує особливого контролю», — сказав Ігнат.

Він уточнив, що йдеться не про офіційні телеграм-канали представників влади, а ті, що інформують про рух ворожих ракет, дронів тощо.

«Хотів би зазначити, що найближчим часом, можливо, буде ухвалено серйозні рішення, можливі і кримінальні справи, якщо буде підстава для цього. Тому що деякі телеграм-канали в режимі реального часу подають інформацію про рух БПЛА і ракет, є скриншоти з системи "Віраж планшет" (як вони їх отримують — це ще окрема розмова). На тих скриншотах вказується час і місце перебування (ворожих) дронів або їхнє зникнення з радарів.

Хочу попередити адміністраторів цих ТГ-каналів, що це – злочин проти України, інформування ворога. Будуть вживатися певні заходи, матеріал передано у відповідні органи», — сказав Ігнат.

Він наголосив, що виставляти скриншоти і повідомляти в реальному часі про рух ворожих повітряних об’єктів – заборонено. Таку інформацію Росія враховує при плануванні наступних ракетних атак.

Раніше Повітряні сили ЗСУ заявили, що не розповідатимуть українським та закордонним ЗМІ про роботу протиповітряного щита країни. А речник командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат закликав громадян не публікувати кадри роботи української протиповітряної оборони.

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр вважає, що у відкритих джерелах криється певна небезпека, адже вороги іноді швидше дізнаються інформацію з українських відкритих джерел, ніж їм доповідають їхні ж спецслужби.

Нагадаємо, 21 березня 2022 року в Україні заборонили вести зйомки як військової техніки, так і об'єктів інфраструктури. 

Міноборони закликає українців не публікувати фото та відео переміщення української техніки, а також облич військовослужбовців ЗСУ. Також Міноборони звертає увагу, що під час війни фатально небезпечно повідомляти про наявність або відсутність озброєння та військової техніки ЗСУ з прив’язкою до населених пунктів.

Крім того, ЗСУ просять медіаспільноту максимально обмежити публікацію персональних даних українських військовослужбовців, зокрема офіцерів, виключити фото- та відеофіксацію, поширення у медіа точної територіальної прив’язки бомбосховищ.

Читайте також: 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY