detector.media
09.03.2023 10:28
На Харківщині росіяни можуть вести мовлення фейкового радіо «Слобожанське FM»
На Харківщині росіяни можуть вести мовлення фейкового радіо «Слобожанське FM»
Харківська ОВА: Ворог дезінформує населення Харківщини, використовуючи частоти FM-діапазону, на яких транслює фейкові новини.

У Харківській обласній військовій адміністрації попередили, що російські окупанти можуть вести радіомовлення під фейковою назвою «Слобожанське FM».

«На Харківщині російські агресори можуть здійснювати своє мовлення під фейковою назвою "Слобожанське FM". Ефіри на хвилі 100 МГц ведуть не українські журналісти. Ворог дезінформує населення Харківщини, використовуючи частоти FM-діапазону, на яких транслює фейкові новини», — повідомляє ОВА у фейсбуці.

Харківська ОВА зазначає, що вся офіційна інформація транслюється на таких хвилях: Балаклія – 104,9 МГц; Зміїв – 90,8 МГц; Близнюки, Лозова – 100,1 МГц; Барвінкове – 103,4 МГц.

Нагадаємо, питання відновлення мовлення на деокупованих територіях розглядалось  на засіданні Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики 18 листопада. Український державний центр радіочастот на замовлення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення прораховує і розглядає можливості для збільшення потужності передавачів, щоби сигнал міг покривати звільнені території.

Концерн РРТ планує встановлення переносних веж уздовж російського кордону для протидії мовленню ворожих медіа. Також закуповують дизель-генератори для випадків, коли немає електрики.

За даними Концерну РРТ, через пошкодження українських передавачів мовлення на частотах «Українського радіо» у діапазоні середніх хвиль може запускати Росія. 

Ілюстративне фото: Honou/Flickr

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY