detector.media
20.02.2023 14:07
Кулеба назвав візит Байдена «історичним»: Чіткий сигнал на болота — вас ніхто не боїться
Кулеба назвав візит Байдена «історичним»: Чіткий сигнал на болота — вас ніхто не боїться
Дмитро Кулеба: Візит здійснений всупереч всьому заради перемоги України і всього вільного світу.

Голова МЗС України Дмитро Кулеба назвав неанонсований візит президента США Джо Байдена до Києва «історичною подією» та «перемогою українського народу».

За словами Кулеби, обидва президенти задоволені розмовою, а «атмосфера  максимально довірлива і душевна».

«Цей візит є перемогою українського народу і президента Зеленського. Він здійснений всупереч всьому заради перемоги України і всього вільного світу. Чіткий сигнал на болота — вас ніхто не боїться!... Ми обов’язково переможемо», — написав Кулеба у фейсбуці.

20 лютого до України з неанонсованим візитом прибув президент США Джо Байден. Очільник Білого дому прибув до Києва уперше з початку повномасштабного російського вторгнення і провів перемовини з президентом України Володимиром Зеленським.

Зокрема, Байден анонсував новий пакет допомоги у 500 млн доларів, який включатиме артилерійські боєприпаси та протитанкові ракети. 

Це перший візит президента США в Україну за 15 років. Востаннє до Києва у 2008 році з офіційним візитом приїздив Джордж Буш-молодший. Раніше Байден неодноразово відвідував Україну у статусі віце-президента.

За даними The New York Times, Байден приїхав до України потягом з Польщі, візит тримали в повній секретності через міркування безпеки.

Перед появою інформації про приїзд Байдена у Києві проводили масштабні перекриття руху транспорту, МЗС України анонсувало візит один з «головних» західних партнерів.

Фото: пресслужба президента України

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY