detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
20.02.2023 09:23
На Берлінале під час пітчингу ОМКФ презентували 12 українських кінопроєктів
На Берлінале під час пітчингу ОМКФ презентували 12 українських кінопроєктів
Серед проєктів є як ігрові, так і документальні фільми, а також серіали.

18 лютого в межах Берлінале відбувся пітчинг Одеського міжнародного кінофестивалю, який було організовано як асоційований захід Європейського кіноринку, повідомляє Держкіно.

Під час пітчингу презентували 12 проєктів на стадії «предпродакшн»:

Участь українських продакшенів на Берлінському кіноринку відбулась за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України». Проєкт реалізується у співпраці з Goethe-Institut.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв, що програмна директорка Київського міжнародного фестивалю короткометражних фільмів (KISFF) Саша Прокопенко та режисерка Катерина Горностай увійшли до складу журі двох програм Берлінале-2023.

Берлінський міжнародний кінофестиваль розпочався з 16 лютого і триватиме до 26 лютого.

Президент Володимир Зеленський звернувся до учасників церемонії відкриття кінофестивалю. 

Цьогоріч Україну на Берлінале презентуватимуть шість фільмів: повнометражні художні картини «Залізні метелики» Романа Любого та «Ти мене любиш?» Тоні Ноябрьової, документальні стрічки «Прокидаючись у тиші» Міли Жлуктенко та Даніеля Асаді Фаезі, «Ми не згаснемо» Аліси Коваленко та «Східний фронт» Віталія Манського і Євгена Титаренка, а також короткометражний ігровий дебют Надії Парфан «Це побачення».

Крім цього, спеціальною позаконкурсною подією цьогорічного Берлінського міжнародного кінофестивалю стала прем’єра документального фільму про Україну американських кінорежисерів Шона Пенна і Аарона Кауфмана «Суперсила» («Superpower»). 

Також на фестивалі презентують трейлер та перші три новели альманаху «Війна очима тварин», у виробництві якого беруть участь українські кінематографісти.

Фото: Держкіно

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY