detector.media
Ярослав Зубченко
«Детектор медіа»
11.02.2023 19:24
Росія відключила мобільний інтернет на окупованій Луганщині
Росія відключила мобільний інтернет на окупованій Луганщині
У школах перевіряють смартфони дітей

Щоб обмежити доступ українців до інформації, оператор «МКС» почав вимикати на окупованій Луганщині мобільний інтернет. Про це повідомляє видання «Фокус» з посиланням на телеграм-канал Луганської обласної державної адміністрації. За даними чиновників, відключення стартувало з 11 лютого, хоча в деяких населених пунктах зв’язок почав зникати ще тиждень тому. 

Також, за словами Луганської ОВА, росіяни проводять перевірки телефонів школярів: «Шукають будь-який контент, що пов’язував би їх з Україною. Діти вимушені бути приниженими і терпіти ці регулярні знущальні процедури».

Нагадаємо, що це вже не вперше, коли росіяни обмежують мобільний інтернет на окупованих територіях України. Зокрема, у жовтні 2022 року, за повідомленнями Генштабу, окупанти глушили зв’язок на Херсонщині.

Крім того, російська армія вдавалася до руйнування та крадіжок цифрового обладнання.

Поради щодо можливого зникнення зв’язку читайте матеріал «Бути готовим. Якщо в Україні вимкнули зв'язок: як підготуватися»

Про те, як користуватися мережу під час відключень світла, читайте в тексті «Що робити інтернет-провайдерам і користувачам, аби доступ до мережі не зникав під час вимкнення електроенергії»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY