detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
30.01.2023 17:45
Денис Шмигаль не знайшов підстав, щоб позбавити нардепа від «ОПЗЖ» Юрія Бойка звання Героя
Денис Шмигаль не знайшов підстав, щоб позбавити нардепа від «ОПЗЖ» Юрія Бойка звання Героя
Бойко отримав це звання ще у 2004 році.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль не бачить підстав для введення персональних санкцій, щоб позбавити нардепа забороненої партії «ОПЗЖ» Юрія Бойка звання «Герой України». Про це йдеться у відповіді Офісу президента рухові «Чесно».

«Листом від 13 січня 2023 року… прем’єр-міністр України Денис Шмигаль поінформував президента України та автора петиції, зокрема про недостатність наразі підстав для застосування персональних обмежувальних заходів щодо Юрія Бойка», — зазначили в ОП.

Нагадаємо, 19 листопада петиція про позбавлення Юрія Бойка звання Героя України зібрала 25 тисяч голосів.

У відповіді на петицію президент Володимир Зеленський заявив, що наразі немає законних підстав для позбавлення народного депутата, ексспівголови партії «ОПЗЖ» Юрія Бойка звання Героя України. Однак глава держави все ж звернувся до прем'єр-міністра з проханням проаналізувати наявність підстав для введення санкцій проти Бойка.

Юрій Бойко отримав це звання у 2004 році від колишнього президента Леоніда Кучми. Депутат був лідером забороненої нині партії «ОПЗЖ», входив до «Партії регіонів», є фігурантом Реєстру держZрадників, який веде громадська організація «Рух Чесно».

Фото: «Радіо Свобода»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY