detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
23.01.2023 15:34
Зеленський назвав телемарафон «зброєю проти Росії», яка спрацювала
Зеленський назвав телемарафон «зброєю проти Росії», яка спрацювала
Президент: Телемарафон — це зброя. Це об'єднане інформаційне поле, яке працює за Україну і проти Росії. І воно спрацювало.

Президент України Володимир Зеленський назвав телемарафон «зброєю України проти Росії» — зброєю, яка спрацювала.

Про це він сказав в інтерв'ю німецькій телекомпанії ARD, опублікованому 22 січня ввечері.

Президент відповідав на питання, чи має він намір допустити більше плюралістичних дискусій в країні, зокрема в контексті єдиного телемарафону.

«Телемарафон — це зброя. Вона показала, як вона діє. Це є об'єднане інформаційне поле. Воно працює за Україну та проти Росії. І воно спрацювало», — сказав президент.

В цьому контексті Зеленський також згадав про «виключення мовлення російських каналів, каналів, які спонсорувалися Росією».

Він додав, що завжди був і залишається відкритим до критики, а його влада у країні у воєнний час обмежена законом.

Нагадаємо, телемарафон «Єдині новини» працює з перших днів повномасштабної війни. На початку у виробництві цього загальнонаціонального інформаційного проєкту брали участь чотири комерційні медіагрупи («1+1 media», StarLight Media, «Інтер» і «Україна»), а також державний телеканал «Рада» і Суспільне. Після того, як Рінат Ахметов закрив свій медіабізнес і з пулу виробників вийшов канал «Україна», до створення «Єдиних новин» долучилася команда колишніх працівників «України» під брендом «Ми — Україна». 

Нещодавно заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко заявив, що поки триває війна, телеканали не будуть скасовувати своєї участі у створенні спільного загальнонаціонального марафону.

Про нинішний стан та проблеми марафону читайте в матеріалі Отара Довженка Диво, що затягнулося. Телемарафон «Єдині новини» у 2022 році

Фото: пресслужба президента України

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY