detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
12.01.2023 17:27
У Ризі відкрився офіс «Радіо Свободи» для російськомовних підрозділів
У Ризі відкрився офіс «Радіо Свободи» для російськомовних підрозділів
У новому офісі розміщуватимуться команди кількох російськомовних підрозділів медіакорпорації. Серед них — журналісти російської служби «Радіо Свобода», телеканалу «Настоящее время», новоствореного відділу розслідувань «Система».

«Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода» (РСЄ/РС) відкрило новий офіс у столиці Латвії, в якому працюватимуть журналісти кількох російськомовних підрозділів медіакорпорації, зокрема російської служби «Радіо Свобода», телеканалу «Настоящее время», новоствореного відділу розслідувань «Система». Про це повідомили на сайті української редакції. 

Як зазначив мовник, у Ригу перенесли більшу частину журналістських операцій, які раніше входили до зони відповідальності редакції російської служби «Радіо Свободи» в Москві.

Президент РРЄ/РС Джеймі Флай на урочистій церемонії в Ризі подякував Латвії за можливість відкриття нового офісу.

«Журналісти продовжать виконувати свою чесну роботу для інформування російськомовної аудиторії в Росії та за її межами», — зазначив він.

«Радіо Свобода» оголосило про припинення роботи свого бюро в Росії 6 березня 2022 року.

Також нагадаємо, 10 січня литовський національний мовник LRT повідомив про відкриття бюро «Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода» (RFE/RL) у Вільнюсі. У ньому зможуть працювати журналісти з Білорусі, які були змушені тікати з країни після невизнаних Заходом президентських виборів 2020 року, а також команда телеканалу «Настоящее время».

Фото: «Радіо Свобода»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY