detector.media
09.01.2023 19:54
Ректора Почаївської семінарії УПЦ МП оштрафували за розпалювання релігійної ворожнечі
Ректора Почаївської семінарії УПЦ МП оштрафували за розпалювання релігійної ворожнечі
Йов Смакоуз має заплатити 8,5 тисяч грн штрафу за допис у фейсбуці.

Кременецький районний суд Тернопільської області оштрафував ректора Почаївської духовної семінарії УПЦ МП на 8500 грн за розпалювання ворожнечі. Сам ректор також визнав свою провину в суді. Про це йдеться у вироку суду.

Служба безпеки України ще 9 грудня 2022 року оголосила про підозру ректору Почаївської духовної семінарії УПЦ МП за те, що той публікував дописи з російськими пропагандистськими наративами через анонімний профіль у фейсбуці. У вироку не вказали, яким саме був текст цього допису. Зазначено лише, що за висновками судово-лінгвістичної експертизи контент містив ознаки розпалювання релігійної ворожнечі.

У вироку також зазначили, що під час слідства архієпископ Йов уклав угоду про співпрацю, в якій цілком визнав свою провину. Про це він також сказав у суді. 4 січня суд призначив ректору штраф, про який домовилися в угоді. Окрім цього, Йов Смакоуз ще має сплатити 9 тис. грн за проведення експертиз.

Вирок ще можна оскаржити в апеляційному суді протягом тридцяти днів.

Раніше СБУ провела обшуки в Почаївській духовній семінарії та в Івано-Франківській єпархії 27 листопада. Слідчі виявили там велику кількість антиукраїнських матеріалів. У одному з підсобних приміщень знайшли шеврони та символіку «великого войска Донского». 

Також нагадаємо, нещодавно президент України Володимир Зеленський призупинив громадянство 13 священників православної церкви Московського патріархату, серед яких арієпископи і митрополити. 

Фото: Почаївська духовна семінарія

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY